In de week van 18 tot en met 23 maart is de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland, voorheen het Reumafonds. Ook dit jaar zetten tienduizenden vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma. Alle kleine beetjes helpen om samen een groot bedrag op te halen tijdens de collecteweek.

Tikkie aan de deur

Nieuw dit jaar is dat alle collectanten een QR-code op hun legitimatiebewijs hebben staan. Door deze code te scannen kan eenvoudig via een Tikkie een donatie worden gedaan voor de collecte. Ook worden er weer pinbussen ingezet, met een pinautomaat geïntegreerd in de bus. Geven aan de collectant wordt zo steeds gemakkelijker.

Geld voor reumaonderzoek hard nodig

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma helaas de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt je – thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en kapotte gewrichten die moeilijk bewegen.

Met de opbrengst van de collecte werkt ReumaNederland hard aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma. Er is nog steeds wetenschappelijk onderzoek nodig om dit doel te bereiken. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting en komen ze op voor de belangen van mensen met reuma in de politiek en zorg.

Reacties

 • Rob Binnendijk says:

  Getracht om met tikkie te doneren, maar het wilde niet lukken. Compliment aan de geduldige collectant. Maar hoe kan ik dan wel mijn bijdrage doneren?

  • Beste Rob,
   Vervelend dat het doneren via de tikkie qr code niet is gelukt.
   Alsnog doneren kan via reumanederland.nl/formulieren/doneren
   Bedankt alvast!
   Vriendelijke groet, Tamara

 • B. van der Goes says:

  Na donatie aan de deur ontving ik een kanskaart van de vriendenloterij. Ik ben verbaasd dat u dit soort geldklopperij steunt. Ik had een ethischer standpunt van uw organisatie verwacht.
  Omdat ik gokken niet steun, heb ik de kaart verscheurd.

  • Geachte mevrouw/meneer,

   Dank voor het doneren en het toesturen van uw opmerking omtrent de actie van de Vriendenloterij die meeloopt met onze collecteweek.
   Zoals u wellicht weet ontvangt ReumaNederland als begunstigde (beneficiant) van de VriendenLoterij jaarlijks een prachtige donatie. Om deze bijdrage te kunnen continueren en uitbreiden is deze actie samen met de VriendenLoterij. Wij begrijpen uw standpunt en zullen in een volgende situatie ondermeer onze acties baseren op uw opmerkingen.
   Nogmaals willen wij u bedanken voor uw reactie, samen kunnen we namelijk ons blijven inzetten voor de kwaliteit van leven met reuma nu en reuma in de toekomst de wereld uit!

 • Ineke van Dartel says:

  Ik heb mij opgegeven om tw collecteren in mijn straat. Een coordinator heeft mij telefonisch benaderd om te bevestigen. Maar tot op heden nog geen collectebus.
  Ik weet niet wie ik moet benaderen….
  Vriendelijke groet I eke van Dartel
  De Bloeven 22 Hellendoorn. Tel. 0548620449.

  • Beste Ineke,

   Wat vervelend dat u nog geen collectebus heeft ontvangen, ik ga dit gelijk doorgeven aan de betreffende coördinator, excuses voor het ongemak!

 • Marjan Bierhuis says:

  Waar kan ik ergens jullie QRcode vinden?
  Wil namelijk een blaadje hangen bij de boeken die ik weg wil geven zodat als mensen toch iets willen geven ze een donatie aan het Reumafonds kunnen doen.

  • Wim Andréa says:
   ReumaNederland

   Beste Marjan, deze kun je vinden op deze pagina. Daarin tref je een kopje ‘Doneren via Tikkie’ aan (2de item). Hierin in onze Tikkie-QR-code opgenomen. Ik heb je hier ook eerder een e-mail over gestuurd. Ontzettend bedankt voor je initiatief en inzet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *