Stop de opmars van artrose

Er leven in Nederland 1,5 miljoen met artrose. Als we niets doen, zal dit aantal in 2040 gegroeid zijn tot 2,3 miljoen. Artrose is een veel voorkomende en onomkeerbare/ingrijpende gewrichtsziekte, die leidt tot veel klachten en onherstelbare schade aan gewrichten. Mensen met artrose hebben iedere dag last van pijn, stijfheid, moeite met bewegen en vermoeidheid.

Artrose zet je leven stil. Niet alleen van ouderen maar ook van jongvolwassenen. Dat is onacceptabel. Daarom zet ReumaNederland zich in om artrose te stoppen. Door geld in te zamelen voor onderzoek naar betere behandelingen, door artrose te helpen voorkomen én door samen met partners te werken aan een oplossing. Alleen zo kunnen we artrose verslaan en het leven van miljoenen mensen weer in beweging brengen.
 

“Je zelfstandigheid verliezen is vreselijk”
Ineens deden Sandra’s handen pijn als ze een doekje uitwrong of een dop losdraaide, en ze was pas 40… Na een jaar kon ze bijna niet meer lopen. Diagnose: artrose.
Sandra

Onderzoek naar artrose

ReumaNederland zet fors in op onderzoek naar artrose. Dat doen we inmiddels samen met onderzoekers en bedrijven uit de hele wereld. Want artrose is een grenzeloos probleem. Een van de grote uitdagingen: de ziekte verloopt bij iedereen net weer een beetje anders. Artrose heeft veel verschijningsvormen. En deze vormen vragen eigenlijk om een eigen aanpak.

Meer aandacht voor artrose

ReumaNederland vindt het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de impact van artrose.