Reumadeskundigen in het water

Samen met Sportfondsen is ReumaNederland nu druk bezig om aquasportinstructeurs op te leiden tot ‘reumadeskundige in het water’. Deze instructeurs kunnen professionele begeleiding bieden door middel van variatie in de aquasportlessen. Hierdoor kan iedereen straks mee doen op zijn eigen niveau en zijn de lessen nog toegankelijker.

Aquasportlessen

Alle aquasporten van de deelnemende zwembaden worden gegeven door een ‘reumadeskundige in het water’. Per zwembad verschilt het aanbod in lessen, ontdek welke aquasport bij jou past.  De 73 deelnemende locaties zijn te vinden via www.zwemmenmetreuma.nl

Veelgestelde vragen

 • Wat is het doel van de samenwerking van ReumaNederland en Sportfondsen?

  ReumaNederland heeft een samenwerkingsverband met Sportfondsen. Sportfondsen beheert ongeveer 100 zwembaden in Nederland. Met de samenwerking willen ReumaNederland en Sportfondsen het aanbod van bewegen in water voor mensen met reuma verbeteren en vergroten.

  Meer over deze samenwerking met Sportfondsen.

 • Wat houdt de samenwerking van ReumaNederland en Sportfondsen in?

  Door de samenwerking tussen ReumaNederland en Sportfondsen wordt de kennis over bewegen in water en de kennis over reuma gebundeld. Zweminstructeurs worden extra opgeleid met kennis over reuma. Zo krijgen mensen met reuma de juiste begeleiding met aquasport en wordt bewegen in het water toegankelijker.

 • Worden deze activiteiten vergoed door mijn zorgverzekering?

  Nee, deze worden niet vergoed door de zorgverzekering.