Wat doet ReumaNederland?

Er leven in Nederland 2,3 miljoen mensen met reuma. En er komen er steeds meer bij. De beschadiging van hun gewrichten en spieren is nog steeds niet te genezen. Mensen met reuma leven met pijn en functionele beperkingen. Bovendien ervaren ze vaak onbegrip in hun omgeving.

Ook hebben ze vaak het pijnlijke gevoel dat ze tekortschieten. Als ouder, vriend of collega. Terwijl de buitenwereld denkt dat het allemaal wel meevalt. Dat is de pijnlijke realiteit van reuma.

Bij ReumaNederland doen we er alles aan om die pijnlijke realiteit te veranderen. Door het beeld dat over reuma bestaat bij te stellen. Mensen met reuma en hun omgeving op alle mogelijke manieren te steunen in hun dagelijkse strijd. En geld in te zamelen voor onderzoek naar betere behandelingen. Zodat reuma in 2040 echt te genezen is. 

Dit zijn onze belangrijkste activiteiten:

  • Financieren van wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen
  • Het beeld dat over reuma bestaat bij te stellen
  • Verbinden van mensen met reuma
  • Het geven van betrouwbare patiĆ«nteninformatie en leefstijltips
  • Belangenbehartiging van mensen met reuma

Hoe doen we dat?

Met de steun van onze trouwe donateurs en vrijwilligers, zetten wij ons elke dag in voor een beter leven voor mensen met reuma in Nederland. Zodat ook zij het leven kunnen leiden dat zij graag zouden willen, zonder beperkingen en zonder pijn. Wij doen dit door aandacht te vragen, belangrijk wetenschappelijk onderzoek te financieren, betrouwbare informatie te geven en mensen met reuma met elkaar te verbinden.