Lesgeven over reuma

Heb jij reuma en wil jij jouw ervaringsdeskundigheid gebruiken om zorgverleners meer te leren over reuma?

Bijvoorbeeld over wat reuma is en wat de gevolgen daarvan zijn in het dagelijks leven? Of hoe artsen in opleiding reuma kunnen onderzoeken en op tijd herkennen? Word dan gastlesdocent of Patient Partner.

Gastlesdocent worden

Als gastlesdocent van ReumaNederland geef je vanuit jouw eigen ervaring met reuma voorlichting over reuma en leven met reuma. En je legt uit op welke manier hulpverleners nog beter op de behoeften van mensen met een reumatische aandoening kunnen inspelen.

De gastlessen geef je bijvoorbeeld aan zorgverleners in opleiding,  aan apothekers, ergotherapeuten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, pedicures of podotherapeuten. Vanuit ReumaNederland bieden wij opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden om jou te ondersteunen bij het geven van de gastlessen.

Lees het verhaal van gastlesdocente  Liset van Vuren

Meer informatie of aanmelden doe je via info@reumanederland.nl of bel met  020 589 64 64.

Of meld je aan met het aanmeldformulier

Wil je voor een opleiding een scholing organiseren die over reuma en het leven met reuma gaat?

Lees meer over het aanvragen van een gastles

Patient Partner worden

Heb jij reumatoïde artritis? Als Patient Partner bij de Stichting Patient Partners Nederland geef jij, na een speciale opleiding, les aan artsen en artsen in opleiding. Je leert ze om de gewrichten te onderzoeken, zodat zij al in een vroege fase van de aandoening bij hun patiënten RA kunnen herkennen. Je leert ze ook hoe zij de verschillen kunnen opmerken met andere reumatische aandoeningen.

Stichting Patient Partners Nederland zet zich in voor een vroege diagnose en effectieve behandeling van reumatoïde artritis (RA). Hierdoor kan onherstelbare gewrichtsschade voorkomen worden en krijgt de patiënt een veel beter toekomstperspectief.

Meer informatie over het worden van Patient Partner?
Ga naar de website van Patient Partners