Voor wie is een gastles bedoeld?

Het kan bijvoorbeeld gaan om een les voor apothekers, ergotherapeuten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, pedicures, podotherapeuten of andere professionals in de zorg.

Wat leer je tijdens een gastles?

Je groep krijgt een uitleg over reumatische aandoeningen en de gevolgen in het dagelijks leven. Daarnaast vertellen ervaringsdeskundigen, dat zijn mensen die zelf een vorm van reuma hebben, wat het betekent om te leven met reuma. Ze vertellen op welke manier zorgverleners nog beter op de behoeften van mensen met een reumatische aandoening kunnen inspelen.

Boven verwachting. De gastlesdocent wist inhoudelijk veel over het ziektebeeld te vertellen. Daarbij maakte zij echt contact met de studenten en stond open voor vragen. De studenten voelden zich ook veilig genoeg om persoonlijke vragen te stellen.

Wie geeft de gastles?

Een aantal goed opgeleide ervaringsdeskundigen verzorgen de gastlessen. Zij geven de voorlichting vanuit hun eigen ervaring met reuma.

Hoe lang duurt een gastles?

Een gastles duurt 1 tot 2 uur.

Meer informatie?

Voor informatie of het aanvragen van een gastles kan je een e-mail sturen naar: [email protected] of bellen met ReumaNederland op: 020 589 64 64.

Wil je wellicht gastlesdocent worden voor ReumaNederland? Lees er hier meer over, of meld je direct aan als ervaringsdeskundige door het invullen van het aanmeldformulier.

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.