Onderzoekscall: ‘Wat is het effect van fysiotherapie op (arbeids)participatie bij ontstekingsreuma?’

ReumaNederland stelt samen met KNGF € 250.000 beschikbaar voor onderzoek naar het effect van fysiotherapie op (arbeids)participatie voor mensen met reumatoïde artritis (RA) en axiale spondyloartritis (axiale SpA).

De officiële ‘onderzoekscall’ is sinds 1 juli 2019 open. Onderzoekers op het gebied reuma, fysiotherapie en (arbeids)participatie kunnen tot 18 september 2019 12 uur s’middags hun subsidieaanvraag indienen.

Vragen & antwoorden

De onderzoekscall is open. Tot 18 september 2019 12 uur s’middags kunnen onderzoekers hun subsidieaanvraag indienen. Meer informatie over de inhoud van de onderzoekscall, de randvoorwaarden en het tijdspad is te lezen in de volledige calltekst (pdf).

Wij zien deze samenwerking als een mogelijkheid om met onderzoek aan te tonen op welke manier fysiotherapie kan bijdragen aan het behouden van werk (en voorkomen van uitval), verminderen van ziekteverzuim of zelfs terugkeer naar werk voor mensen met RA en axiale SpA.

Uit een landelijke peiling blijkt dat mensen met ontstekingsreuma zoals RA en axiale SpA veel baat hebben bij fysiotherapie. Het draagt bij aan het mee kunnen blijven doen in de maatschappij, waaronder ook deelnemen aan het arbeidsproces. Er is echter nog onvoldoende onderzoek gedaan naar de effecten van fysiotherapie op (arbeids)participatie.

Formulieren en voorwaarden voor aanvraag

Aanvraagformulier WCF call
Template voor het Nederlandstalige deel WCF call
Template voor aanvullende informatie WCF call
Template voor CV WCF call
Toelichting voorwaarden WCF call

Meer informatie?

Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen via WCFcall@ReumaNederland.nl.