ReumaNederland doet een grote investering in het jonge Delftse bedrijf Manometric. De investering van ReumaNederland zorgt ervoor dat er meer 3D-scanners en -printers kunnen worden geproduceerd en de 3D geprinte braces kunnen worden doorontwikkeld voor verschillende reumatische aandoeningen.

Manometric ontwikkelde speciale software waarmee een zeer nauwkeurige scan van de hand omgezet wordt in een 3D-geprinte hand- of polsbrace. Jan-Willem Förch, algemeen directeur ReumaNederland: “Een goede hand- of polsbrace zorgt ervoor dat je je handen beter kunt blijven gebruiken ondanks je reumatische aandoening en dat je mee kunt blijven doen. Daarom zijn wij zo enthousiast over deze innovatie. Met onze bijdrage willen we zorgen dat meer mensen sneller een gepersonaliseerde brace kunnen krijgen.”

Robin Jones, mede-oprichter van Manometric: “Met de steun van ReumaNederland kunnen we grote stappen zetten. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met ReumaNederland die verder gaat dan een financiële investering. De enige manier om een goed product te maken, is in nauwe samenwerking met patiënten en artsen. Vanaf de eerste schets, tot de materiaalkeuze en detaillering is de voorkeur van de patiënt bepalend. De samenwerking met ReumaNederland geeft ons de mogelijkheid om nog een stap dichter bij hen te komen en voor meer mensen met reuma tot een heel goede brace te komen, die echt een groot verschil maakt in het dagelijks leven.”

Meedoen aan onderzoek

Manometric werkt nu ontwikkelen van een nieuwe polsbrace. Het bedrijf wil de brace zoveel mogelijk testen. Dit onderzoek heeft vooral te maken met het passen van de brace en voelen of deze comfortabel zit. Heb je chronische polsklachten? Dan kun je misschien meedoen. Om je zo goed mogelijk te helpen, vraagt Manometric om onderstaand formulier in te vullen. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
v.l.n.r. Jan-Willem Förch (algemeen directeur ReumaNederland), Robin Jones en Pieter Smakman (oprichters Manometric)

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *