Nieuwe campagne Samen Beslissen stimuleert zorg die jou past

De Patiëntenfederatie start deze week samen met haar leden, waaronder ReumaNederland, een campagne over Samen Beslissen. Ervaringsdeskundige Jill (artrose) is met haar behandelaar één van de boegbeelden in de campagne. De campagne moet bijdragen aan een toekomst waarin patiënten en zorgverleners goed met elkaar overleggen om écht samen beslissingen te nemen. Ook binnen de reumazorg. Zodat de behandeling van mensen met reuma past bij hun wensen en hun dagelijkse leven.

De campagne is opgezet voor álle patiënten en de zorgverleners in Nederland. Samen Beslissen gaat over het openhartige gesprek tussen jou en je behandelaar. Dit is niet altijd vanzelfsprekend, ook binnen de reumazorg. Deze campagne geeft je tips en hulpmiddelen om beter en vaker samen te beslissen. Voor iedereen, ongeacht welke vorm van reuma je hebt. En voor iedereen, welk soort behandelaar je bent. Je arts wilt jou behandelen, jij wilt beter worden. Maar hoe? Samen beslissen betekent: win-win.

Wat vind jij belangrijk?

Zelf nadenken over wat voor zorg jij wilt, is heel belangrijk. Want je leven kan door reuma én door de behandeling voor je reuma enorm veranderen. Goede zorg begint met een goed gesprek tussen jou en je zorgverlener. Door te vertellen hoe jouw leven eruitziet en wat jij belangrijk vindt, krijg je reumazorg die beter bij jou past.

Wil je meer weten over Samen Beslissen? Kijk op www.begineengoedgesprek.nl.

Ervaringsverhaal van Jill

Jill Erens heeft artrose. Na tien operaties aan haar knie had ze er genoeg van. Samen met haar arts Tim zocht ze andere mogelijkheden. Lees hier hoe Jill dit gesprek met haar arts heeft aangepakt.