De pijnlijke realiteit van reuma

Er leven in Nederland meer dan twee miljoen mensen met reuma en artrose. En dat aantal neemt alleen maar toe. Door reuma beschadigen de gewrichten en spieren en de klachten worden vaak alleen maar erger. Dan is er ook nog de pijn achter de pijn. Mensen met reuma hebben het pijnlijke gevoel dat ze tekortschieten. Als ouder, vriend, partner of collega. Terwijl de buitenwereld denkt dat het allemaal wel meevalt. Dat is de pijnlijke realiteit van reuma.

Op weg naar genezing!

Bij ReumaNederland doen we er alles aan om die pijnlijke realiteit te veranderen. Door mensen met reuma en hun omgeving op alle mogelijke manieren te steunen in hun dagelijkse strijd. En geld in te zamelen voor onderzoek naar betere behandelingen. Zodat reuma in 2040 echt te genezen is. Want reuma is te pijnlijk om te negeren.

Wilt u helpen? 

Dat kunt u doen tijdens uw leven. Maar ook als u er niet meer bent, kunt u mensen met reuma helpen. Door ReumaNederland in uw testament op te nemen. Zo draagt u met uw nalatenschap bij aan de genezing van reuma. 

“Wij weten wat reuma aanricht. Daarom zijn we blij te kunnen bijdragen aan genezing.”
Wij kiezen voor nalaten.
Nalaten - Bodelier
"Alles werd door ReumaNederland geregeld, we hadden nergens omkijken naar."
Agatha en Gerard van Zeeland (zus en broer) kiezen voor nalaten.
Van Zeeland - nalaten

Download de brochure

In de brochure 'Nalaten aan ReumaNederland’ vindt u uitgebreide informatie over nalaten en hoe u dat regelt. Maar ook hoe wij u daarbij helpen en ontzorgen. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact op met ons. Wij reiken u graag de helpende hand.

Uw nalatenschap komt voor 100% bij ons terecht

Als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) hoeven wij geen erfbelasting te betalen over het bedrag dat u ons nalaat. Dat betekent dat uw nalatenschap voor de volle 100% bij ons terechtkomt. Ook zijn we een Erkend Goed Doel en voldoen we aan de strenge kwaliteitseisen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Zo kunt u er zeker van zijn dat we zorgvuldig omgaan met iedere euro en hierover verantwoording afleggen.

Bel ons voor vragen of vrijblijvend advies

Mr. Jeroen van Dijke, Notarieel jurist 
Telefoon: 020 – 589 64 50
of e-mail: [email protected]

Jeroen - nalaten