Stap 1 Uw wensen bepalen

Een testament begint met het bepalen van uw wensen. Het komt erop neer dat u laat vastleggen aan wie u uw bezittingen en vermogen wilt nalaten. Is het uw wens dat ReumaNederland (een deel van) uw nalatenschap ontvangt? Dan kunt u dit opnemen in uw testament. Dit bedrag is vrijgesteld van erfbelasting. Wilt u eerst uw wensen met ons bespreken? Neem dan vooral contact met ons op. 

Stap 2 Een executeur aanstellen

Heeft u al iemand op het oog die uw nalatenschap straks afhandelt? Veel mensen vragen dat aan een goede vriend of familielid. Ook ReumaNederland kan deze rol op zich nemen en u hiermee volledig ontzorgen. In dat geval nodigen wij u graag uit contact met ons op te nemen.  

Stap 3 Afspraak met de notaris maken

Alleen een notaris is bevoegd om een testament op te stellen. Dit kan uw eigen notaris zijn. Heeft u die niet? Dan kunnen wij u ook helpen bij het vinden van een notaris in de buurt. Tegenwoordig kunt u ook uw testament online regelen, bijvoorbeeld bij nunotariaat.nl  Aan de hand van een online vragenlijst stelt u eenvoudig uw testament op.

Stap 4 Ondertekening van het testament

Zodra de notaris alles heeft vastgelegd, ondertekent u het testament. De notaris bewaart het origineel en registreert het testament bij het Centraal Testamentregister. Hiermee worden eventuele vorige testamenten overschreven. Door de registratie is uw testament altijd op te vragen. Natuurlijk ontvangt u een kopie.

Stap 5 Check uw testament regelmatig

Bewaar uw testament op een veilige en vindbare plek. Check elke paar jaar opnieuw of de inhoud nog aan uw wensen voldoet. Veranderingen kunt u altijd weer bij de notaris laten doorvoeren. 

Uw nalatenschap draagt bij aan de genezing van reuma.