Aukje heeft al op meerdere scholen gezeten en gaat nu naar een speciale school waar ze in de groep zit met tien kinderen. “Mijn vorige klas was niet leuk, maar hier heb ik allemaal vrienden en vriendinnen.”

Op haar vorige school heeft Aukje een spreekbeurt gehouden over haar reuma. “Dan vertelde ik dat ik niet meer lang kan buitenspelen en kan gymmen. Sommige kinderen begrijpen het, anderen niet en die dachten: ‘wat maakt het uit?’ Dat kwetste me toen wel. Ik voelde me een beetje boos en verdrietig, omdat ik wilde dat ze het snapten.”

Begrip is er gelukkig wel op de school waar Aukje nu zit. “Omdat iedereen wat heeft, zorgen we goed voor elkaar. We zijn een hechte groep. En ze hebben alles op school. Er is fysiotherapie, een ergotherapeut. Ik ben hard aan het werk, maar kan ook rusten op school als dat nodig is. Ik probeer elke dag te gaan.”

Aukje droomt ervan een keer mee te doen aan The Voice of Holland. “Want ik hou van acteren, zingen en dansen. En ik doe heel erg mijn best op school, want ik wil graag juf of verloskundige worden en daar heb je havo voor nodig.”

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.