Position paper artrose

Er zijn nu al 1,5 miljoen Nederlanders met artrose. Als er niets gebeurt groeit dat aantal de komende decennia met een miljoen en is artrose in 2040 de ziekte waar de meeste Nederlanders aan lijden. Een ziekte die miljoenen levens letterlijk stilzet en waarvoor nog geen behandeling bestaat die de ziekte remt of geneest. Voor ReumaNederland de reden om samenwerking in Nederland te verstevigen. Het doel: artrose is in 2040 een niet-chronische omkeerbare ziekte. Lees het position paper artrose waarin we de noodzaak tot samenwerking toelichten.

NIVEL rapport

Reuma in Nederland. Hoeveel mensen in Nederland hebben een reumatische aandoening? Wat zijn de meest voorkomende aandoeningen en wat betekent reuma in het dagelijks leven voor mensen met reuma? Dit en veel meer is in opdracht van ReumaNederland in kaart gebracht door onderzoeksinstelling NIVEL. Lees hier de belangrijkste feiten over reumatische aandoeningen in Nederland.

Jaarverslagen en beleidsvisie

ReumaNederland legt verantwoording af over de inkomsten en bestedingen. De officiële jaarrekeningen kun je lezen in onze jaarverslagen. Je vindt hier meer informatie over onze drie grote ambities: Ambities ReumaNederland.

Digitale nieuwsbrief

Onze gratis digitale nieuwsbrief, is er voor iedereen die op de hoogte wil blijven van nieuws over reuma en ReumaNederland. Je ontvangt dan zo’n acht keer per jaar een update over lopende onderzoeken en bereikte resultaten.