Gastlesdocent worden

Als gastlesdocent van ReumaNederland geef je vanuit jouw eigen ervaring met reuma voorlichting over reuma en leven met reuma. En je legt uit op welke manier hulpverleners nog beter op de behoeften van mensen met een reumatische aandoening kunnen inspelen.

De gastlessen geef je bijvoorbeeld les aan zorgverleners in opleiding. Vanuit ReumaNederland bieden wij opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden om jou te ondersteunen bij het geven van de gastlessen.

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

Meer informatie of aanmelden doe je via [email protected] of bel met  020 589 64 64.

Patient partner worden

Heb jij reumatoïde artritis? Als Patient Partner bij de Stichting Patient Partners Nederland geef jij, na een speciale opleiding, les aan artsen en artsen in opleiding. Je leert ze om de gewrichten te onderzoeken, zodat zij al in een vroege fase van de aandoening bij hun patiënten RA kunnen herkennen. Je leert ze ook hoe zij de verschillen kunnen opmerken met andere reumatische aandoeningen. Stichting Patient Partners Nederland zet zich in voor een vroege diagnose en effectieve behandeling van reumatoïde artritis (RA). Hierdoor kan onherstelbare gewrichtsschade voorkomen worden en krijgt de patiënt een veel beter toekomstperspectief.

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.