To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

De jongens uit Abcoude kennen elkaar niet alleen van het klaslokaal, maar ook het voetbalveld. “Mikkel is echt heel goed in voetballen”, vertelt Siemen enthousiast. “Je ziet ook niet meteen dat hij jeugdreuma heeft.” Werp echter één blik in de klas van de jongens en dan valt het bureau van Mikkel al snel op. “Hij heeft een lagere tafel en stoel, die zijn precies voor hem gemaakt. Ook moeten we Mikkel één keer per maand missen in de klas: dan zit hij aan het infuus in het ziekenhuis. Dat is echt niet leuk.”

Siemen heeft daarom de vurige wens dat er ooit een medicijn komt tegen jeugdreuma. Tot nu toe ontbreekt zo’n medicijn nog. “In groep 4 vertelde Mikkel mij dat hij jeugdreuma heeft. Toen zei hij: ‘het wordt niet meer beter, het kan alleen maar slechter worden’. Dat vond ik heel jammer om te horen. Zijn moeder en zijn zus hebben ook reuma. Ik hoop dat zij allemaal ooit genezen.”

Om die wens waar te maken zamelt Siemen nu geld in voor ReumaNederland. Van 4 december tot 1 februari loopt Siemen iedere dag in een korte broek. “Ik heb een contract gemaakt waarin ik beloof alleen een korte broek te dragen. Gelukkig heb ik het bijna nooit koud, tot nu toe gaat het goed. Veel mensen hebben ook al gedoneerd, bijvoorbeeld 0,50 cent per dag.” Ook de basisschool van Siemen en Mikkel draagt een steentje bij. “Elke maand zamelt de school geld in voor een goed doel. Deze maand gaat al het geld naar ReumaNederland.”

Siemen2-768x432

Veel geld hoopt Siemen voor zijn klasgenootje op te halen, maar wat vindt Mikkel eigenlijk zelf van de actie? “Hij vindt het hartstikke tof dat ik dit doe! Ik doe dit speciaal voor hem en dat doet niet iedereen zomaar. Dat vindt hij heel leuk”.

Via de actiepagina van Siemen kan iedereen een donatie achterlaten. De actie loopt nog tot 1 februari.

Steun Siemen