Koninklijke Wandel Bond Nederland

Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) staat voor wandelen in Nederland in al zijn verschijningsvormen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk Nederlanders op een verantwoorde manier aan het wandelen te krijgen en te houden. Op die manier dragen wij bij aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland.

Koninklijke Wandel Bond Nederland logo

NL Actief

NL Actief is de branchevereniging van de erkende en ondernemende sport- en beweegbedrijven in Nederland. Bij NL Actief zijn zo’n 1000 locaties met in totaal 3 miljoen fitnessconsumenten aangesloten.

Logo NL Actief

Vriendenloterij

Al sinds 2004 is ReumaNederland begunstigde van de VriendenLoterij. De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 46 goede doelen en ruim 3.300 clubs en verenigingen in Nederland. In 2019 werd ruim € 61.8 miljoen aan de goede doelen, clubs en verenigingen gegeven. Vanaf 1998 tot nu gaat het om een bedrag van ruim € 967 miljoen!

Vriendenloterij

Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Hun missie is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland. Er kunnen namelijk heel veel mensen winnen en dan wordt niet alleen de miljoenen aan prijzengeld bedoeld.

De Nederlandse Loterij investeert namelijk ook miljoenen in de Nederlandse sport en in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging. Vandaar de claim: waar heel Nederland wint.

Al sinds de oprichting van de voorloper van de Nederlandse Loterij in 1961, krijgt ReumaNederland een jaarlijkse bijdrage. Over 2018 bedroeg die € 375.511,- .

Logo Nederlandse loterij

Vaillantfonds

Het Dr. C.J. Vaillant Fonds steunt al sinds 1997 een breed palet aan goede doelen en waardevolle initiatieven. Het fonds maakt gebruik van de opbrengst van de verkoop van metalen die achterblijven na een crematie. Gespecialiseerde bedrijven verzamelen de overgebleven metaalresten en dragen vervolgens zorg voor de recycling van de basismaterialen. Deze worden gebruikt als grondstof voor verschillende industrieën, zoals bijvoorbeeld de vliegtuigbouw. Ook edelmetalen (zoals bijvoorbeeld goud) worden soms in de as aangetroffen.

Logo Vaillantfonds

Tulpen Promotie Nederland

De stichting is opgericht door ruim 500 tulpenbroeiers/veredelaars. Zij zorgen samen voor de wereldwijde promotie van de tulp. TPN promoot de tulp door het organiseren van verschillende promotieactiviteiten per jaar. De grootste activiteit is Tulpendag. Op de 3e zaterdag van januari vindt traditiegetrouw de start van het seizoen plaats. Op deze dag zorgen de tulpenbroeiers/veredelaars voor een heuse tulpenpluktuin op de Dam in Amsterdam. De tulpenbroeiers/veredelaars brengen de tulpen op verschillende manieren onder de aandacht bij de consument en stimuleren zo de verkoop van de tulp

Logo Tulpen Promotie Nederland

Investeringen

Inzet

Maatschappelijk investeringsfonds INZET (Zelfstandigheid En Technologie) investeert in ondernemingen die met eHealth, technologie of een andere vernieuwende aanpak zich inzetten om de levenskwaliteit van chronischzorgbehoevende mensen te verbeteren of bijdragen aan preventie.

INZET is een uniek samenwerkingsverband tussen gezondheids- en vermogensfondsen en het ministerie van EZK, dat mede ondersteund wordt door zorgaanbieders en zorgverzekeraars. De fondsen achter INZET stellen ook hun expertise en uitgebreide netwerk beschikbaar aan de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd.

Logo INZET