Orthros medical

Orthros Medical wil een nieuwe therapie ontwikkelen voor mensen voor de behandeling van artrose. Door het afremmen van pijn of door het afremmen van de ontsteking of door beide. Beoogd wordt om de last van artrose te verlichten en de ziekteprogressie te wijzigen. Het nieuwe geneesmiddel zal hoogstwaarschijnlijk bestaan uit een intra-articulaire injecteerbare formulering die een enkel keten antilichaam bevat dat zich richt tegen een artrose trigger.

Orthros Medical is een Nederlands biotechbedrijf (vanuit de Technische Universiteit Twente) dat op VHH gebaseerde therapeutica en diagnostica ontwikkelt voor de gezondheid van dieren en mensen.

Het is de ambitie van Orthros Medical om Disease Modifying Osteoarthritic Drugs op de markt te brengen die gebaseerd zijn antilichamen (VHH). Orthros Medical heeft een portefeuille van VHH die gericht zijn tegen verschillende aspecten van ontsteking en tegen enzymen die betrokken zijn bij het afbreken van kraakbeen.

De eerste kandidaat zal in 2022 worden geƫvalueerd in een dierpatiƫntenmodel en kort daarna klaar zijn voor fase I-studies bij mensen.