Uit onderzoek van ReumaNederland blijkt dat veel mensen met reuma het moeilijk vinden om voldoende te bewegen. Terwijl juist met een reumatische aandoening bewegen erg belangrijk is. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf.

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

NL Actief

Jan Willem Förch, directeur ReumaNederland: “Wij zijn erg blij met het resultaat van deze unieke samenwerking met NL Actief. Deze stap helpt ons in onze ambitie om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk van de 2 miljoen mensen met reuma. Fitness is een laagdrempelige sport waar hopelijk meer mensen met reuma onder begeleiding van gecertificeerde trainers kennis mee willen gaan maken. Trainers die niet alleen veel weten van fitness, maar vooral ook van reumatische aandoeningen en hoe daarmee om te gaan tijdens het sporten.”

Patrick Rijnbeek, directeur NL Actief: “Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking met ReumaNederland. Trots omdat we hiermee vele mensen met verschillende vormen van reuma een veilig, verantwoorde maar vooral leuke plek kunnen bieden. Maar ook dankbaar voor het vertrouwen vanuit ReumaNederland. Hiermee laten onze Preventiecentra wederom zien hoe goed ze in staat zijn om op het snijvlak van zorg en sporten en bewegen te kunnen werken. Om hoge kwaliteit te leveren en van daaruit mensen met een vorm van reuma te begeleiden naar duurzaam bewegen en meer kwaliteit van leven op een plek in de buurt.”

Een overzicht van de NL Actief Preventiecentra met gecertificeerde reumafitnesstrainers zie je op deze kaart.