Meldpunt Reumamedicijnen

Leveringsproblemen, bijbetalen, verplicht overstappen. Ervaar jij problemen met de medicatie die je gebruikt voor reuma? ReumaNederland heeft een meldpunt opengesteld. Laat ons weten wat er speelt, dan kunnen wij – indien nodig – actie ondernemen.

Het Meldpunt Reumamedicijnen is bedoeld om meldingen aan ReumaNederland te doen over problemen met medicijnen die je gebruikt voor de behandeling van reuma.

Wat zou je bijvoorbeeld bij ons kunnen melden?

  • Wanneer jouw medicijnen plotseling niet meer leverbaar zijn;
  • Wanneer je jouw medicijnen verplicht in een andere sterkte moet afnemen;
  • Wanneer je verplicht moet overstappen naar een ander medicijn;
  • Wanneer medicijnen plotseling niet meer vergoed worden of als je ineens moet bijbetalen;
  • Wanneer je bepaalde medicijnen onhandig vindt in het gebruik, omdat de verpakking moeilijk opengaat of omdat de injectiespuit lastig te hanteren is vanwege reumatische klachten aan de handen.

Let op: Je ontvangt geen antwoord of reactie op je melding. Alleen indien nodig neemt ReumaNederland contact op.

Tip: Heb je een knelpunt met jouw medicijnen doordat je medicijnen van een ander merk hebt meegekregen van jouw apotheker? Kijk dan ook eens op reuma.nl en lees meer over het verantwoord wisselen van medicijnen

Waarom melden?

Meldpunt Reumamedicijnen wil via het verzamelen van deze gegevens de situatie en/of problemen in kaart brengen. Waar mogelijk en nodig ondernemen wij actie. Denk aan het aanspreken van zorgverzekeraars, artsen, apothekers en de landelijke politiek of een persoonlijk advies aan jou. Wat wij willen bereiken is een betere dienstverlening door artsen, apothekers en zorgverzekeraars aan jou als patiënt.

Bijwerking melden bij Lareb

Ervaar je een bijwerking van een medicijn, meld dit dan bij Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt. Het is belangrijk om bijwerkingen te melden, omdat je daarmee bijdraagt aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins.