Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over straat - en deurwerving.

 • Waarom werft ReumaNederland donateurs aan de deur of op straat?

  ReumaNederland is voor haar activiteiten geheel afhankelijk van bijdragen van particuliere donateurs, instellingen en bedrijven.

  Donateurswerving is een van de manieren waarop we zoveel mogelijk mensen persoonlijk kunnen vertellen hoe zwaar het leven met reuma is en vragen of mensen het werk van ReumaNederland willen steunen.

 • Waar is ReumaNederland op dit moment actief?

  Op deze website van het CBF kun je zelf kijken of we deze week bij jou in de buurt werven. Alle CBF-erkende goede doelen die aan donateurswerving, gebruiken dit wervingsrooster.

 • Hoe weet ik of degene aan de deur echt van ReumaNederland is?

  Onze donateurwervers zijn te herkennen aan een wit hesje met het logo van ReumaNederland de op de voorkant. Ook dragen ze een identificatiekaart met een ID-nummer.

 • Klopt het wel, het is toch nog helemaal geen Collecteweek?

  Dat klopt. De Collecteweek is één week per het jaar, meestal in maart. Tijdens deze week vragen we je om een eenmalige bijdrage (contant of digitaal) te doen in de collectebus. Donateurswerving mag het hele jaar door. We vragen je dan of je de projecten van ReumaNederland voor langere tijd wil steunen met een maandelijkse bijdrage. Onze donateurwervers mogen geen contant geld aannemen.

 • Hoe weet ik verder of het allemaal wel klopt?

  Als je donateur bent geworden, ontvang je dezelfde dag nog een e-mail met in de bijlage een bevestiging van wat er is afgesproken. Het kan zijn dat de e-mail in de ongewenste (spam) e-mail terecht komt.

 • Ik ben donateur geworden en nu ben ik ook gebeld door jullie, klopt dat wel?

  Dat klopt, je wordt binnen een paar dagen gebeld. We willen je graag nog een keer bedanken, want we zijn erg blij met jouw steun! Tijdens dit gesprek vragen we je ook wat je van het gesprek aan de deur vond en of je gegevens kloppen.

 • Hoe kan ik mijn donatie opzeggen of wijzigen?

  Dat zouden we echt heel erg jammer vinden! Om ons werk te blijven doen, zijn we afhankelijk van mensen zoals jij. Weet je het echt zeker? Op deze pagina vind je alle informatie over het opzeggen of wijzigen van je donatie.

 • Overige vragen of opmerkingen

  Neem voor vragen of opmerkingen over werving aan de deur contact op met onze donateursservice. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur op nummer 020 – 589 64 75. Of stuur een e-mail naar [email protected].

  Heb je buiten kantoortijden een vraag over straatwerving? Bel dan met 020-2157377. Of vul het meldingsformulier in van het CBF (meestal binnen twee uur beantwoord).