Binnen de unit Onderzoek & Innovatie zijn wij per direct op zoek naar een resultaatgerichte

Senior Projectleider Onderzoek & Innovatie M/V
Voor 32 – 36 uur per week

onze ideale kandidaat is ondernemend, innovatief en een kei in het aansturen van projecten.

Wat doe je als Senior Projectleider?

Als Senior Projectleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen van het proces waarin wetenschappelijk onderzoek wordt geselecteerd voor financiering. Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van innovatieve projecten. Je werkt samen in een klein en hecht team. Jaarlijks organiseert ReumaNederland minimaal twee wetenschappelijke adviesrondes waar wetenschappelijke onderzoeksvoorstellen worden beoordeeld. Samen met je Afdelingshoofd Onderzoek & Innovatie begeleid en organiseer je het proces waarbij de voorstellen worden beoordeeld door de Wetenschappelijke Adviesraad (WAR) en de Ervaringsdeskundigencommissie (EDC). Tevens ontwikkel je aandoeningsgerelateerde (innovatieve) projecten op basis van ontwikkelingen binnen het domein van de aandoeningen waar jij je op richt: Artrose en Orthopedie. (Het Afdelingshoofd richt zich op: RA, het syndroom van Sjögren, Ax-SpA, SLE en jeugdreuma en zeldzame aandoeningen.)

Wie ben jij?

Je hebt concrete werkervaring in het projectmatig werken en je bent een projectleider die zowel kan motiveren als aansturen. Je hebt plan- en organisatievermogen en kunt daarnaast goed inhoudelijk formuleren, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast ben je in staat om feitelijke en verwachte ontwikkelingen te signaleren en de vertaalslag te maken naar voorstellen voor innovatieve projecten. Je kunt goed samenwerken in een klein en hecht team met zowel collega’s als externen. Tenslotte ben je als persoon iemand die graag resultaat levert en proactief te werk gaat, communicatief en sociaal vaardig is. En natuurlijk vind je het belangrijk om maatschappelijk je steentje bij te dragen door te werken bij ReumaNederland!

Werkzaamheden

 • Initiëren, organiseren en uitvoeren van de wetenschappelijke projectrondes
 • Resultaten uit onderzoeksrondes naar toepassing brengen en opschaling van zorginnovaties stimuleren
 • (Kennis)netwerk onderhouden en gericht uitbreiden
 • Verbinden van samenwerkingspartners zoals onderzoekers, zorginnovatoren, ondernemers en financiers
 • Actief bijdragen aan de ontwikkeling van de afdeling Onderzoek & Innovatie

Jouw profiel

 • Afgeronde academische opleiding bijvoorbeeld in de (medische) biologie of biomedische wetenschappen bij voorkeur gepromoveerd
 • Inhoudelijke kennis van fundamenteel onderzoek op het gebied van ontstekingsreuma en/of artrose is een must
 • Bij voorkeur kennis van reumatische aandoeningen met als belangrijkste focus Artrose en Orthopedie
 • Aantoonbare werkervaring als projectleider of ervaring in een soortgelijke functie
 • Ervaring in het onderhouden en uitbreiden van een netwerk
 • Affiniteit met het werkterrein en fondsenwervende instellingen in de gezondheidssector
 • Kennis van de structuur van de Nederlandse gezondheidszorg en de diverse spelers die zich in het veld bewegen en een rol spelen bij het implementeren en opschalen van zorginnovaties
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en in het Engels

Arbeidsvoorwaarden

ReumaNederland heeft een eigen arbeidsvoorwaardenpakket met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het startsalaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en afhankelijk van opleiding en werkervaring tussen de € 3.746 en € 4.530 bij een fulltime aanstelling (doorgroei in salaris is mogelijk). De aanstelling is een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met intentie tot een vast contract bij goed functioneren en gelijk gebleven bedrijfsomstandigheden.

Interesse?

Sollicitaties met curriculum vitae en uitgebreide motivatie graag per e-mail richten aan ReumaNederland, t.a.v. mevrouw M. van Velzen, adviseur Personeel & Organisatie, via sollicitatie@reumanederland.nl. Zolang de vacature online staat is het mogelijk om te solliciteren. ReumaNederland gaat door met werven tot de geschikte kandidaat gevonden is. Bij vragen kan je bellen met mevrouw dr. H. van Vugt of mevrouw M. van Velzen, op 020-589 6464.