Waar kun je terecht voor je behandeling?

Ben je verwezen naar het ziekenhuis? Dan wil je weten waar je goed terecht kunt. Die informatie vind je op de website Kies uw Reumazorg.

Ga naar Kies uw Reumazorg

Wat vind je op Kies uw Reumazorg?

Door het invullen van je postcode zie je welke ziekenhuizen bij jou in de buurt reumazorg bieden. Je ziet hoe de reumazorg is georganiseerd. Ook vind je er praktische informatie over het ziekenhuis zoals het telefoonnummer en het e-mailadres.

Op de site vind je antwoord op vragen als:

  • Hoeveel reumatologen werken er in dit ziekenhuis?
  • Met welke andere ziekhuizen werken zij samen?
  • Kan ik in het ziekenhuis terecht voor een persoonlijk beweegadvies?
  • Zijn er spreekuren met andere specialisten dan alleen de reumatoloog?
  • Organiseert het ziekenhuis voorlichtingsbijeenkomsten?
  • Heeft dit ziekenhuis extra deskundigheid in mijn vorm van reuma?

Wordt het ziekenhuis van jouw keuze vergoed?

Bel je zorgverzekeraar voordat je een afspraak maakt met het ziekenhuis van jouw keuze. Vraag aan je zorgverzekeraar of deze een contract heeft met het ziekenhuis en de arts van jouw voorkeur. Het is belangrijk om aan je zorgverzekeraar te vragen of jouw polis de kosten volledig of gedeeltelijk vergoed.

Lees ons blogbericht ‘Hoe kies jij een ziekenhuis?’ en praat mee over dit onderwerp.

Wat is goede reumazorg?

Vanuit het perspectief van mensen met reuma zijn minimale criteria (voorwaarden) voor goede reumazorg opgesteld. Deze criteria zijn belangrijk voor jou bij het zoeken naar de zorg die in het ziekenhuis wordt geboden. Het betekent niet dat ziekenhuizen die niet (geheel) aan deze criteria voldoen geen goede zorg leveren. De criteria geven aan hoe wij de zorg graag willen zien.