Waar kun je terecht voor behandeling?

Heb je een vorm van reuma en ben je verwezen naar het ziekenhuis? Dan wil je weten waar je terecht kunt voor een afspraak bij de reumatoloog of misschien ben je op zoek naar een ziekenhuis dat voorlichtingsbijeenkomsten aanbiedt voor mensen met reuma. Die informatie vind je op de website Kies uw Reumazorg.

Door het invullen van je postcode zie je welke ziekenhuizen bij jou in de buurt reumazorg bieden. Je ziet hoe de reumazorg is georganiseerd. Ook vind je er praktische informatie over het ziekenhuis zoals het telefoonnummer en het e-mailadres.

Op de site vind je antwoord op vragen als:

  • Hoeveel reumatologen werken er in dit ziekenhuis?
  • Met welke andere ziekhuizen werken zij samen?
  • Kan ik in het ziekenhuis terecht voor een specifiek beweegadvies?
  • Zijn er multidisciplinaire spreekuren met andere specialisten dan alleen de reumatoloog?
  • Organiseert het ziekenhuis voorlichtingsbijeenkomsten?
  • Heeft dit ziekenhuis specifieke expertise voor mijn vorm van reuma?

Gecontracteerde zorg en niet-gecontracteerde zorg

Voordat je een afspraak maakt met het ziekenhuis van jouw keuze is het belangrijk om bij je zorgverzekeraar na te gaan of jouw polis de kosten volledig of gedeeltelijk vergoed. Vraag aan je zorgverzekeraar of deze een contract heeft met het ziekenhuis en de desbetreffende specialist.

Lees ons blogbericht ‘Hoe kies jij een ziekenhuis?’ en praat mee over dit onderwerp.

Minimale criteria

Vanuit patiëntenperspectief zijn minimale criteria voor goede reumazorg opgesteld. Deze criteria zijn belangrijk voor jou bij het zoeken naar de zorg die in het ziekenhuis wordt geboden. Het betekent niet dat ziekenhuizen die niet (geheel) aan deze criteria voldoen geen goede zorg leveren, de criteria geven aan hoe wij de zorg graag geboden zien.

Ga naar Kies uw Reumazorg