Ben je op zoek naar een reumatoloog, orthopeed of fysio- of oefentherapeut voor de behandeling van jouw vorm van reuma? Ga dan naar de website Kies uw Reumazorg. Kies uw reumazorg is een online hulpmiddel, speciaal voor mensen met reuma. Je vindt er poliklinieken reumatologie of orthopedie/chirurgie in de buurt met extra informatie over de geboden zorg. Of je vindt er een gespecialiseerde oefen- of fysiotherapeut. 

Wat vind je op Kies uw Reumazorg?

Op de website Kies uw Reumazorg vind je zorgverleners bij jou in de buurt die veel afweten van de behandeling van verschillende vormen van reuma.

Met Kies uw Reumazorg vind je:

  • een polikliniek met een afdeling reumatologie of orthopedie/chirurgie
  • een geschikte fysio- of oefentherapeut die veel van reuma afweet.

Zoeken én vinden doe je op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met je postcode. Je krijgt dan een overzicht van poliklinieken of fysio-/oefentherapeuten die bij jou in de buurt zijn. Je kan ook zoeken op naam van een behandelaar of een ziekenhuis. Bij het zoeken naar een polikliniek reumatologie kan je een paar punten (criteria) invullen die je belangrijk vindt. Je krijgt dan te zien welke polikliniek hieraan voldoet.

Welke informatie vind je bij de zoekresultaten?

Heb je gezocht op Kies uw reumazorg? Dan verschijnt er achtergrondinformatie per polikliniek of fysio-/oefentherapeut.  Denk aan:

  • Hoeveel reumatologen werken er in dit ziekenhuis?
  • In welk ziekenhuis werken orthopedisch chirurgen met kennis van reumachirurgie?
  • Kan ik in het ziekenhuis terecht voor een persoonlijk beweegadvies?
  • Zijn er spreekuren met andere specialisten dan alleen de reumatoloog?
  • Organiseert het ziekenhuis voorlichtingsbijeenkomsten?
  • Hoe snel kan ik terecht bij deze gespecialiseerde fysio- of oefentherapeut ? Is deze therapeut lid van een reumanetwerk?

Vergoeding van je behandeling

Bel je zorgverzekeraar voordat je een afspraak maakt met het ziekenhuis of praktijk van jouw keuze. Vraag aan je zorgverzekeraar of deze een contract heeft met het ziekenhuis of de praktijk van jouw voorkeur. Het is belangrijk om aan je zorgverzekeraar te vragen of jouw polis de kosten volledig of gedeeltelijk vergoed.

Ga naar Kies uw Reumazorg

Lees hieronder een uitleg over wat goede reumazorg is: 

Vanuit het perspectief van mensen met reuma zijn minimale criteria (voorwaarden) voor goede reumazorg opgesteld. Deze criteria zijn belangrijk voor jou bij het zoeken naar de zorg die in het ziekenhuis wordt geboden. Het betekent niet dat ziekenhuizen die niet (geheel) aan deze criteria voldoen geen goede zorg leveren. De criteria geven aan hoe wij de zorg graag willen zien.