Prikbord van en voor mensen met reuma

Het RondReuma Prikbord is van en voor alle mensen met reuma. Om van elkaar te leren, om informatie te delen en tips uit te wisselen. ReumaNederland is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Toevoegen aan prikbord
Vraag
In plaats van dure verwarmde handschoenen, draag ik (voornamelijk op de fiets op weg naar werk, boodschappen etc.) in de herfst & winter ski-wanten met daarin een paar zg. ‘hot stones’. Voor ca. een tientje te koop, ik giet kokend water in een pannetje en zet dat met een deksel er op, een kwartiertje op een waxinelichtje. In het begin zijn de stenen erg heet, laat ze dus eerst in het uiteinde van de wanten zitten zonder ze met mijn vingers aan te raken. Naarmate de stenen/steentjes afkoelen, kun je ze je handen/vingers aan laten raken. Voor mij een ware uitkomst!
Vraag
Ik heb na 3 operaties onder aan de rug (lumbale Stenose) Weer een operatie nodig, maar dat kan niet meer (te gevaarlijk) Ik loop nu dus steeds minder, uitval, zenuwpijn, darm en plasproblemen, doof gevoel tot aan mijn liezen! Wie weet hier meer van, wat mij te wachten staat? ^Groet Theo
Vraag
Wist je dat Yoga enorm goed is voor je lichaam, en juist ook voor de aanhechtingen van je pezen waar veel reuma patiënten ontstekingen kunnen krijgen, juist door rekken en strekken kan je ervoor zorgen dat je pezen in goede conditie blijven, ook natuurlijk voor je spieren en je mentale gezondheid. Vaak is het moeilijk om Yoga op een sportschool of elders te beoefenen. Op youtube kan je fijne Yoga vinden voor ouderen, of stoelyoga, of rek en strek yoga wat voor reuma patiënten makkelijk te doen is.
Vraag
Dag! 63 Jaar, artrose, fibromyalgie en af en toe een aanval van costochondritis. Ik woon in het midden van het land en wil zo min mogelijk ontstekingsremmers gebruiken, al is dat het enige dat de pijn een beetje verlicht. Heeft iemand ervaring met begeleiding door een arts-orthomoleculair therapeut, met name op het gebied van voeding en supplementen?
Vraag
Hallo! Mijn naam is Misha en ik ben bezig met het opzetten van een reisbureau voor mensen met een chronische aandoening zoals reuma, waarbij de bestemming van de reis iets kan bijdragen aan de gezondheid en eventueel begeleiding of zorg onderweg nodig is. Momenteel doe ik onderzoek naar de doelgroep en zoek ik mensen die openstaan voor een interview over hun ervaringen en interesses. Wilt u nou hieraan meewerken? Heel graag! U kunt een mailtje sturen naar mishavangroeningen@hotmail.com en dan kijken we samen wanneer het beste uitkomt.