ReumaNederland werkt keihard aan een toekomst zonder reuma en een beter leven met reuma vandaag. Er komen steeds betere behandelingen en nieuwe onderzoeken stemmen hoopvol. Je helpt ons daar geweldig bij met je giften of als vrijwilliger voor de collecte. Want daarmee kunnen we wetenschappelijk onderzoek financieren. Maar ook als ervaringsdeskundige of ondertekenaar van het Reumanifest voor vergoeding van fysiotherapie ondersteun je ons om het leven van mensen met reuma draaglijker maken. We zijn je erg dankbaar en we hopen dat je ons ook in 2018 blijft steunen. Op deze pagina krijg je een (korte) indruk van de acties die wij in 2017 met behulp van de steun van onze donateurs, vrijwilligers hebben kunnen realiseren. Ook in 2018 gaan we daar onverminderd mee door.

Ons doel is oplossingen vinden, óók voor kinderen

Jeugdreuma of JIA (juveniele idiopathische artritis) treft ongeveer 1 op de 1.000 kinderen en heeft een grote impact op hun dagelijkse leven. Bij jeugdreuma is het afweersysteem uit balans waardoor het lichaam als het ware zichzelf aanvalt. Medicijnen onderdrukken de ziekte, maar genezen niet. Het onderzoek van dr. Jorg van Loosdregt aan het UMC Utrecht is slechts één van de vele onderzoeken die door (deel)financiering van ReumaNederland mogelijk worden gemaakt. In dit Jaaroverzicht over 2017 geven wij je meer informatie over onze baten en bestedingen.

Alleen samen kunnen we doorbraken bereiken. Help je mee?

In 2017 startten wij met de werving van fondsen voor een groot aantal onderzoeken. In veel gevallen verliep dat bijzonder voorspoedig. In andere gevallen moeten we nog een stap(je) extra zetten:

Help je mee nog meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken?

 

Onze baten en bestedingen

Welke fondsen wisten wij in 2017 op welke manier te werven? En op welke manier gaven wij dat geld in dat jaar weer uit aan onze doelstellingen? Je ziet het hier op een overzichtelijke manier.