PR- en Brandmanager

(Amsterdam, 32-36 uur per week)

Ben jij onze nieuwe PR-en Brandmanager die het merk ReumaNederland weet te versterken met impactvolle campagnes en veel publiciteit? Wil jij werken in een groeiende en ambitieuze organisatie waar jij de ruimte krijgt om eigen initiatieven te ontplooien? Dan biedt ReumaNederland jou een prachtige uitdaging!

Wat ga je doen?

ReumaNederland werkt aan betere behandelingen voor meer dan 2 miljoen mensen met reuma en komt op voor hun belangen. In 2040 willen we reuma kunnen genezen, dat is ons doel! Een sterke positionering van ReumaNederland en awareness van de impact van reuma onder het brede publiek en verbinding met (potentiële) donateurs zijn essentieel om onze ambitie waar te maken.

Als PR-en Brandmanager weet je hoe je nieuws maakt en hoe je een breed scala aan media bereikt, zowel online als offline en zowel in massamedia als via vakpers. Jij weet hoe je de standpunten en activiteiten van ReumaNederland op doeltreffende wijze naar buiten brengt. Jij denkt daarbij allang niet meer in losse campagnes, maar in een multikanaalaanpak waarmee je één herkenbaar en betrouwbaar ReumaNederland onder de aandacht van onze belangrijkste doelgroepen brengt: mensen met reuma, het Nederlandse publiek, relevante stakeholders. Above the line en Below the line weet jij ons merk te versterken.

Samen met collega’s van onderzoek, fondsenwerving en patiëntenbelangen creëer je piekmomenten in media-aandacht. Je ziet kansen voor free publicity voor ReumaNederland en zoekt daarbij de verbinding met social media. Je houdt daarbij voortdurend de positionering en merkpositie van ReumaNederland voor ogen en maakt handig gebruik van je netwerk in de media. Je verhoogt de betrokkenheid van journalisten, influentials en het algemeen publiek door de verhalen aansprekend en interactief te vertellen.

 • Het doorontwikkelen, versterken en bewaken van de merkpositie en -identiteit van ReumaNederland.
 • Het bedenken, initiëren en begeleiden van (awareness en fondsenwervende) marketingcampagnes.
 • Adviseur binnen ReumaNederland voor merk, marketing en campagnes.
 • Optreden/coördineren van het woordvoerderschap van de organisatie ten behoeve van de media.
 • Onderhouden van een breed netwerk met contacten in de landelijke, alsmede regionalen en lokale publieks media, breidt dit gericht uit en verwerft mogelijkheden voor publiciteit door middel van lobby werkzaamheden.
 • Signaleren van kansen voor publiciteit en monitort en evalueert activiteiten om in de publiciteit te komen met betrekking tot de gewenste positionering.
 • Creëren van landelijke, als mede regionale en lokale media aandacht met betrekking tot het onderwerp reuma en de activiteiten van ReumaNederland.

Wie ben jij?

Je denkt vanuit merk- en klantbeleving, propositie en conversie en je bent een netwerker met een politieke antenne. Daarnaast voel je je thuis in een ondernemende en platte organisatie waar hands-on mentaliteit wordt gewaardeerd. Verder herken jij je in de volgende punten:

 • Je hebt kennis op HBO-niveau met minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt ervaring met mediastrategie en merkpositionering en met het opzetten en coördineren van grote campagnes, zowel gericht op awareness als op conversie (fondsenwerving).
 • Je weet draagvlak te creëren binnen de organisatie voor het merkdenken.
 • Je hebt affiniteit met persbenadering en mediarelatie.
 • Je omschrijft jezelf als een doener, creatief en ondernemend.

Wat bieden wij jou?

Een warme, ambitieuze, maatschappelijke organisatie waar je veel ruimte krijgt om je persoonlijk en inhoudelijk verder te ontwikkelen. Je komt te werken in een net opgeknapt, modern pand met een open karakter en flexibele werkplekken. Hier word je omringd door ondernemende collega’s in een zelforganiserend team die eigenaarschap en zelfstandigheid belangrijk vinden.

Daarnaast heeft ReumaNederland een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket. Daarin vind je onder meer:

 • Een marktconform salaris in overeenstemming met zwaarte van de functie en afhankelijk van opleiding en werkervaring, tussen de €3700-€4750,-
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken
 • Een eindejaarsuitkering van 5%
 • 6 weken vakantie per jaar
 • Pensioenregeling
 • Diverse opleidingsmogelijkheden

Over ReumaNederland

In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen reuma. Zoveel mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Zoveel mensen die niet kunnen leven zoals ze willen.  ReumaNederland accepteert niet dat reuma een rem op ons leven is.

We investeren in baanbrekende oplossingen en onderzoek naar betere behandelingen. We vechten voor meer aandacht voor de belangen van mensen met reuma. We zetten reuma op de agenda in Den Haag, brengen Nederland in beweging en stoppen pas als iedereen met reuma weer mee kan doen.

Ons doel is om van reuma in 2040 een omkeerbare aandoening te maken. Deze ambitie waarmaken doen we vanuit onze kernwaarden Voorvechter, Vernieuwer en Verbinder en één ReumaNederland organisatie waarbij we een patiëntenorganisatie, gezondheidsfonds én fondsenwervende organisatie in één zijn.

Wij zijn volop in beweging en zit middenin een transitie om uit te bloeien tot een moderne, open en energieke organisatie die klaar is voor de toekomst. Help mee het nieuwe ReumaNederland op te bouwen. Doe jij mee?

Interesse?

Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Stuur dan jouw curriculum vitae en motivatie naar sollicitaties@reumanederland.nl.

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!