Community Manager Patiëntenplatform

(Amsterdam, 24-32 uur per week)

Voor ons nieuwe online platform voor mensen met reuma en hun naasten zijn we op zoek naar een Community Manager. Wil jij mensen met elkaar verbinden en zo een plek creëren waar onze doelgroep elkaar kan ontmoeten? En dit in een groeiende en ambitieuze organisatie waar jij de ruimte krijgt om eigen initiatieven te ontplooien? Kom werken bij ReumaNederland!

Wat ga je doen?

ReumaNederland wil als patiëntenorganisatie een plek creëren waar mensen met reuma en andere betrokkenen (familie, vrienden, vrijwilligers, zorgverleners, onderzoekers) elkaar kunnen ontmoeten. Hiervoor wordt een nieuw online platform ontwikkeld dat actuele en betrouwbare informatie over reuma bevat en waar gelijkgestemden met elkaar in contact komen via gesprekken en blogs.

In de rol van Community Manager neem jij het voortouw in het bouwen en activeren van de community. Je bent een verbinder die onze doelgroep bij elkaar brengt en zorgt dat onze community een plek wordt waar mensen met reuma en hun naasten begrip en steun kunnen vinden bij elkaar. Je coördineert en begeleidt moderators en bloggers en zorgt dat de activiteitenkalender goed gevuld is. Tevens analyseer je wat er gebeurt op het platform in de gesprekken, weet je nieuwe trends te ontdekken en initieer je interessante gespreksonderwerpen voor de redactie.

 • Je bent verantwoordelijk voor het opbouwen, uitbouwen en beheren (inhoudelijk faciliteren, activeren ) van de community voor het patiëntenplatform van ReumaNederland;
 • Je werft vrijwillige moderators en bloggers en zorgt daarna voor de begeleiden, opleiding en coördinatie van deze groep;
 • Je bewaakt de huisregels voor het gebruik van het platform;
 • Je stimuleert en initieert gesprekken op het platform. Beheren van de pool ervaringsdeskundigen en deze activeren om te participeren in de gesprekken;
 • Je zorgt voor een goed gevulde activiteitenkalender op voor het platform. Hierin ga je actief op zoek naar interessante activiteiten voor mensen met reuma;
 • Je zet interessante samenwerkingen met externe partijen op;
 • Je denkt mee over nieuwe ontwikkelingen om de community te vergroten.

Wie ben jij?

Je hebt kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van community management en bent van nature een netwerker die doelgroepen kan samenbrengen en activeren. Daarnaast voel je je thuis in een ondernemende en platte organisatie waar hands-on mentaliteit wordt gewaardeerd. Verder herken jij je in de volgende punten:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en minimaal 2-3 jaar werkervaring, bijvoorbeeld in het bouwen van communities en het samenbrengen van groepen of op een klantenservice;
 • Daarbij kan jij je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands en beschik je over het vermogen om discussies in goede banen te leiden;
 • Je bent relatiegericht en empathisch en kan je verplaatsen in de doelgroep;
 • Je hebt ervaring met het onderhouden van social media kanalen;
 • Kennis over reuma is een pré, maar geen vereiste;
 • Je herkent je in de kernwaarden van ReumaNederland; Voorvechter, Vernieuwer en Verbinder.

Wat bieden wij jou?

Een warme, ambitieuze, maatschappelijke organisatie waar je veel ruimte krijgt om je persoonlijk en inhoudelijk verder te ontwikkelen. Je komt te werken in een net opgeknapt, modern pand met een open karakter en flexibele werkplekken. Hier word je omringd door ondernemende collega’s in een zelforganiserend team die eigenaarschap en zelfstandigheid belangrijk vinden.

Daarnaast heeft ReumaNederland een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket. Daarin vind je onder meer:

 • Een marktconform salaris in overeenstemming met zwaarte van de functie en afhankelijk van opleiding en werkervaring;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken
 • Een eindejaarsuitkering van 5%
 • 6 weken vakantie per jaar
 • Pensioenregeling
 • Diverse opleidingsmogelijkheden

Over ReumaNederland

In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen reuma. Zoveel mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Zoveel mensen die niet kunnen leven zoals ze willen. ReumaNederland accepteert niet dat reuma een rem op ons leven is.

We investeren in baanbrekende oplossingen en onderzoek naar betere behandelingen. We vechten voor meer aandacht voor de belangen van mensen met reuma. We zetten reuma op de agenda in Den Haag, brengen Nederland in beweging en stoppen pas als iedereen met reuma weer mee kan doen.

Ons doel is om van reuma in 2040 een omkeerbare aandoening te maken. Deze ambitie waarmaken doen we vanuit onze kernwaarden Voorvechter, Vernieuwer en Verbinder en één ReumaNederland organisatie waarbij we een patiëntenorganisatie, gezondheidsfonds én fondsenwervende organisatie in één zijn.

Wij zijn volop in beweging en zit middenin een transitie om uit te bloeien tot een moderne, open en energieke organisatie die klaar is voor de toekomst. En bij nieuwe plannen, ontstaan ook nieuwe functies. Help mee het nieuwe ReumaNederland op te bouwen. Doe jij mee?

Interesse?

Ben je enthousiast en herken je jezelf in dit profiel? Stuur dan jouw curriculum vitae en motivatie naar sollicitaties@reumanederland.nl.

Wil je meer weten over de functie neem dan contact op met Dieu-Donnée Damrow, HR adviseur op 06-49372190.

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!