Hoe blijf je in balans in deze lastige tijd? Door drukte in huis of juist door de onzekerheid kun je meer stress ervaren. Deel jouw ontspanningstip hieronder in de reacties!

Reacties

 • Karin Deege says:

  Nu natuurlijk alle tijd voor dagelijks goede mondhygiëne op te bouwen. Dan is het na de coronacrisis een goede gewoonte om elke dag te blijven doen.
  Bijvoorbeeld voor elke maaltijd en voor t slapen:
  – een houten stoker stevig tussen de tanden/kiezen in te duwen met de platte kant naar het tandvlees toe. Zodat de driehoek goed tussen de kiezen past. Wel de juiste maat stoker kiezen zodat de dunne stoker goed tussen de smalle ruimtes klem komt te zitten en beide kanten schoon schuurt. En de bredere stoker daar waar er een bredere ruimte is. Omdat de tandenborstel niet helemaal daartussen komt;
  – minimaal 2x per dag de tanden en kiezen poetsen met zachte tandenborstel en fluoride tandpasta; ook het randje van het tandvlees meepoetsen zoals de BASSmethode aangeeft. (zie ook de site van Ivoren Kruis voor poetsinstructie).
  – maak de tong schoon met een tongschraper;
  – gorgel even en steek de tong uit de mond bij het uitspugen; dan komt er vaak nog slijm uit de keelholte;
  – spoel de mond met een mondspoelmiddel na het stokeren en poetsen voor het slapen;
  – drink overdag genoeg water als tussendoortje en beweeg minimaal 1 uur al zitten we binnen. Het bekende rondje rond de tafel, trappen lopen, de trap als een step-oefening en let op goede zithouding (vanuit de stoel kun je opstaan en weer zitten zonder te steunen met de handen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *