Bewegen met reuma is goed, maar in deze tijd nog meer een uitdaging dan anders. Hoe blijf jij thuis in beweging? Volg je een online workout, kijk je Nederland in Beweging? Welke goede tips heb jij? Deel ze hieronder in de reacties.

Reacties

 • Ik doe oefeningen die ik van mijn fysiotherapeut krijg voor thuis.5x per de trap op en neer.Verstevigen van de rugspieren,heupoefeningen,nek-en schouderoefeningen.Er zijn ook fysiopragrammas op TV te volgen. In huis werkzaamheden blijven doen, of je het nou leuk vind of niet maar wel doen! Blijf bewegen. Ik ben een vrouw van 84 en goed blijven bewegen is behoud van je gezondheid en je vrijheid,en onafhankelijkheid!!

 • Ik start elke dag met een (korte) yoga sessie. Mijn yogaschool biedt diverse soorten in online video’s op YouTube. Dit helpt mij ochtendstijfheid aan te gaan en zo fris en ontspannen mogelijk de dag in te gaan. De ademhalingsoefeningen helpen me ook in omgaan met pijnlijke gewrichten.

 • Wij doen samen mee (bijna) elke dag mee met Nederland in Beweging. Daarnaast hebben we gelukkig een hond die we uit kunnen laten.

 • Voor mij start de dag nu als volgt: ‘éérst Lenette, dan koffie (of thee)!
  Elke werkdag start ik om 8.00 uur met “Lekker opstaan met Lenette” via FACEBOOK (pagina Lenette van Dongen, live).

  Deze cabaretière geeft zo’n positieve boost om de dag te beginnen. Dit doet ze op een liefdevolle, kolderieke, enthousiaste en geheel eigen manier. Sommige mensen vinden haar te druk, maar als je even geduld hebt, en niet meteen weg klikt, dan zul je ook haar rustige, serene kant zien, net als in het theater. 😊

  Ze start elke dag met een opbeurend praatje, zodat mensen even de tijd krijgen om in te loggen; gewoon LIVE filmpje aanklikken, niks wachtwoord etc..
  Vervolgens geeft ze wat losmaak-oefeningen, wat yoga-achtige en adem-oefeningen.
  Na fris en wakker geworden in je hoofd en opwarming van je lijf volgt er een mooie meditatie. En ten slotte sluit ze af met een dansmuziekje.
  Niets moet, alles mag! Je kunt zelf bepalen waar je wel of niet aan meedoet.

  Alles bij elkaar duurt het 30-45 minuten. Ik volg het inmiddels inmiddels al 1,5 week en heb er zelfs mijn wekker iets vroeger voor gezet. Iedere dag doen er LIVE nu zo tussen de 700 en 900 mensen mee! Dat zegt toch wel iets!

  ! ! Qua bewegingen is het voor reumapatiënten misschien wat (te) veel van het goede, maar je kunt ook op je eígen aangepaste manier meedoen en zelfs het kijken alléén geeft je al een frisse en regelmatige start van de dag, iets wat juist in deze onwerkelijke tijd toch heel belangrijk is.
  De filmpjes zijn eventueel ook op een later tijdstip terug te kijken of mee te doen.

  Ik hoop dat velen van jullie nét zo enthousiast worden als ik van deze frisse start van de dag!

  P.S. Naast deze energieke start, doe ik zelf door de dag heen in huis ook nog wat fysiotherapie-oefeningen en ik ga iedere dag even naar buiten, een stukje lopen of fietsen, voor een ‘frisse neus’.

 • Misschien is het voor sommigen een idee om het kijken van het nieuws, serie of ander TV-programma te combineren met steppen (in eigen tempo) op plateau voor de TV, eventueel met kleine gewichtjes? Twee vliegen in 1 klap 🙂 Wel afwisselen met buiten en gewoon ontspannen TV kijken 🙂

 • Hannie Geelen says:

  Van mijn fysiotherapeut kreeg ik toen oefentherapie niet door kon gaan een fijne App om thuis te gebruiken; PhysiApp.
  Hierop staan een aantal oefeningen die je eenvoudig thuis kunt doen, bijvoorbeeld met elastische oefenband/ weerstandselastiek (voor een paar Euro te koop).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *