Voorkomen dat reumatoïde artritis (RA) chronisch wordt. Dat is wat professor Annette van der Helm (LUMC) wil bereiken. Daarom gaat zij in een nieuw onderzoek mensen met beginnende gewrichtsklachten meteen behandelen met reumamedicijnen. Bekijk de video over haar onderzoek.

Reacties

 • trudie kappers says:

  ik zou mensen gaan werven via de huisartsen. Immers voordat je bij een reumatoloog terecht komt heb je al veel duidelijker klachten.
  Als je als onderzoeker goed beschrijft welke mensen met welke klachten je zoekt dan moet het lukken bij de huisartsen. Huisartsen zouden ook nog de anti ccp kunnen laten prikken om er zeker van te zijn dat er manifest ra aanwezig is.

  Het zou mooi zijn wanneer mtx zo werkt als de onderzoekster hoopt. Dat scheelt biologicals, prednison, diclofenac etc.

  Waar ik wel benieuwd naar ben waarom er wordt gekozen voor het inzetten van mtx. Waaruit is gebleken dat mtx het proces van r.a. zou kunnen stoppen.

 • Nadiya Voronina says:

  Ik wil graag aan dit onderzoek doen, heb beginnende form van artritis.
  Ik zal mijn huisarts vragen hoe kan ik aan dit onderzoek doen.
  Hoop, dat het zal lukken .

 • Patricia Mastenbroek says:

  Ik zou ook graag met dit onderzoek mee willen doen. Ik heb steeds meer klachten in mijn lijf wat heel veel lijkt op RA. Mijn zoon heeft de systematische vorm van JIA. En ik herken veel symptomen nu bij mijzelf. Zou het zinvol zijn om mijn bloed te laten onderzoeken hierop?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *