ReumaNederland ontvangt de afgelopen periode diverse signalen over beperkte beschikbaarheid van de ontstekingsremmende pijnstiller naproxen. Wij hebben dit probleem aangekaart bij de brancheorganisatie voor apothekers (KNMP) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Op dit moment is nog onduidelijk wat de precieze oorzaak is en hoe lang het tekort nog duurt.

Wat kun je doen als je naproxen gebruikt?

Wij raden je aan om eerst bij jouw apotheek na te gaan of er een tekort is voor jouw middel. Is dat het geval, bespreek dan met jouw arts of reumaverpleegkundige of je kunt overstappen op een ander NSAID (totdat het tekort is opgelost). Heb je nog voldoende voorraad naproxen? Dan is het wellicht niet nodig om nu actie te ondernemen. Op de website farmanco.knmp.nl kun je zien wat de verwachte leveringstijden zijn.  

Meldpunt

Heb je te maken met leveringsproblemen van medicijnen zoals naproxen, laat het ons weten via het Meldpunt Reumamedicijnen.

ReumaNederland houdt de ontwikkelingen rond het tekort in de gaten. Zodra er een update is, laten we het weten.

Wat is naproxen?

Naproxen is een ontstekingsremmende pijnstiller die behoort tot klassieke NSAID’s (Non Steroid Anti Inflammatory Drugs). NSAID’s worden voorgeschreven bij diverse reumatische aandoeningen (zoals reumatoïde  artritis, artritis psoriatica, jicht, axiale spondyloartritis en artrose)  als eenvoudige pijnstillers onvoldoende helpen. Meer informatie over NSAID’s vind je in deze medicijnfolder.