Heb jij jicht en gebruik je het medicijn Desuric (benzbromaron)? Er is op dit moment een tekort aan dit medicijn.  Het kan zijn dat je je medicijn niet meekrijgt bij de apotheek. Lees hier wat er aan de hand is en wat je kan doen.

De oorzaak van het tekort aan Desuric (benzbromaron) is een tekort aan grondstoffen. Hierdoor kan het medicijn niet gemaakt worden. En het medicijn kan ook niet uit het buitenland worden gehaald. Dit tekort zal waarschijnlijk tot halverwege 2024 duren.

Over Desuric

Heb je jicht, dan zijn er verschillende medicijnen die je arts je kan voorschrijven. De meeste mensen reageren goed op vaak gebruikte medicijnen, zoals allopurinol. Maar soms krijg je daar teveel bijwerkingen van, of werken deze medicijnen niet. Dan kan je arts je het medicijn Desuric voorschrijven. De stof in Desuric is benzbromaron. Het remt de ontstekingen die je bij jicht krijgt.

Nu is er sprake van een tekort aan Desuric. Dit tekort gaat een flinke tijd duren.

Wat kan je doen?

Het kan zijn dat je bij de apotheek je medicijn niet meekrijgt. Neem contact op met je reumatoloog om te overleggen wat jullie gaan doen. Misschien kan je een tijdje geen medicijn gebruiken of stelt je arts je voor om een ander medicijn te gaan gebruiken. Welk medicijn dit kan zijn, overleg je met je arts.

Meer informatie

Je leest meer over jicht, de behandeling en medicijnen bij jicht in onze informatie.

Lees meer informatie over jicht

Lees de meest actuele informatie over dit tekort op de website van het CBG.