ReumaNederland kiest dit jaar noodgedwongen voor een Thuiscollecte en haalt hierdoor voor het tweede jaar op rij geen inkomsten uit de deur-tot-deurcollecte. Thuiscollectanten die zich hebben opgegeven, collecteren van 22 tot en met 27 maart eenvoudig vanaf de bank met hun mobiele telefoon. Met dit alternatief hoopt ReumaNederland dit jaar toch een mooi bedrag op te halen. Geld dat hard nodig is voor levensveranderend onderzoek en baanbrekende oplossingen voor de meer dan 2 miljoen Nederlanders die dagelijks leven met de rem van reuma.

Jan-Willem Förch, directeur ReumaNederland: “Vorig jaar maart waren we het eerste collectefonds dat de stekker uit de collecte moest trekken. Twee dagen voor de start. Een enorme teleurstelling, voor al onze 40.000 trouwe vrijwilligers die normaal gesproken langs de deuren gaan. En zeker ook vanwege de inkomsten uit de collecte. Dit jaar hebben we helaas ook moeten concluderen dat langs de deuren gaan er niet in zit door de overheidsmaatregelen en signalen van vrijwilligers. Daarom hebben we als alternatief een online collecte opgezet.”

Kom in beweging en geef!
ReumaNederland is blij dat zoveel mensen zich als thuiscollectant hebben opgegeven en willen helpen om toch van de collecte een succes te maken. “Dus als je een berichtje van een thuiscollectant krijgt, dan hoop ik dat je ons wilt steunen met een anonieme gift. Want de collecte blijft voor ons een erg belangrijke inkomstenbron in onze strijd tegen de rem van reuma”, aldus Jan Willem Förch.

Meedoen met de Thuiscollecte of doneren? Klik hier

Reacties

 • Marieke Anemaat says:

  Hebben jullie mogelijkheden om het collecteren onder de aandacht te brengen ? Bv posters of flyers ? Niet iedereen in mijn omgeving maakt gebruik van internet ..

 • Ik krijg allerlei sms berichten die mij namens jullie bedanken dat ik ga collecteren en dat jullie mij zo hard nodig hebben…. maar ik snap niet waarom ik hier voor benaderd word (al 5 keer!). Waar kan ik mijn telefoonnummer uit het bestand laten halen?

 • Jeanette van Paassen says:

  Mijn teller blijft maar op 0 staan terwijl er al verschillende donaties zijn gedaan…. Ik krijg daar vragen over van mensen die gedoneerd hebben of het wel goed gaat..

 • Christina Hilferink says:

  Wat enorm spijtig dat mensen niet kunnen zien dat ze gedoneerd hebben! Wordt dit nog geregeld? Maakt dat mensen onzeker worden of het wel goed terecht komt.

 • Mia Nijelk says:

  Het zou aardig zijn als het bedrag opgehaald met de thuiscollecte gepubliceerd wordt. De huidige 400.000 lijkt mij niet veel als er gesproken wordt van 40.000 collectanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *