Tijdens een ontmoeting met minister Bruins (Medische Zorg) heeft het Reumafonds het belang van – en de voorwaarden voor – goede reumazorg voor de 2 miljoen Nederlanders met reuma onder de aandacht gebracht.

Op de agenda stond de vraag hoe we er de komende jaren gezamenlijk voor kunnen zorgen dat mensen met reuma de beste zorg krijgen, die tegelijkertijd ook betaalbaar blijft. Een groot knelpunt vinden we bijvoorbeeld de vergoeding van fysiotherapeutische zorg voor die mensen die dat nodig hebben. Ook het belang van de toegankelijkheid van dure reuma medicijnen kwam aan bod.

Tijdens het gesprek gaf de minister aan dat hij het belangrijk vindt om met ons in gesprek te blijven over dossiers en thema’s die spelen in het reumaveld. We zullen hier zeker gebruik van maken.

Bij het gesprek was – naast het Reumafonds – een brede delegatie vanuit het reumaveld aanwezig: ook de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR), de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) en de Nederlandse Health Professionals Reumatologie (NHPR).

Foto van links naar rechts: 
Hans-André Schuppers (NOV), Wilfred Peter (NHPR), Lodewijk Ridderbos (Reumafonds), minister Bruno Bruins (medische zorg), Hein Moens (NVR), Sija de Jong (Reumafonds) en Janet Wesseling (NVR).