ReumaNederland en zanger Jared Grant brengen voor WereldReumaDag op 12 oktober de Ramses Shaffy-klassieker ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ opnieuw uit. De patiëntenorganisatie en de zanger, die zelf reuma heeft, willen met het lied mensen met reuma over de drempel helpen om over reuma te praten. Dat blijkt nog vaak een probleem te zijn. Deze cover moet mensen die dagelijks leven met de impact van reuma laten voelen dat ze niet alleen zijn. In Nederland zijn er meer dan 2 miljoen mensen met een vorm van reuma.

Ambassadeur van ReumaNederland Anita Witzier, die samen met een koor van mensen met reuma meezingt op het nummer: “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder is een lied waar veel mensen met reuma zich in herkennen. Reuma is een ziekte van uitersten. De ene dag kun je de hele wereld aan, de andere dag kom je de trap niet op. Er is behoorlijke vechtlust nodig om daar iedere dag mee om te gaan en daar mogen we best eens onze bewondering voor uitspreken. Ook naar onszelf als patiënt. Dat doen we met dit nummer.”

Stichting Ramses Shaffy – die jonge podiumkunstenaars stimuleert en ondersteunt – gaf toestemming voor het opnieuw uitbrengen van het nummer. Jared Grant (27) stak het nummer in een nieuw jasje met behoud van de prachtige tekst van Ramses Shaffy. Op het nummer en in de bijbehorende clip zijn naast Grant en zijn twaalfkoppige band met blazers ook een koor van mensen met reuma te zien en te horen.

Zing mee in het online koor
Er zijn 2 miljoen mensen met reuma in Nederland. ReumaNederland roept een ieder met reuma op om zich aan te sluiten bij het online koor. Iedereen die mee wil doen kan op www.reumanederland.nl/zingmee het refrein inzingen. Alle stemmen die binnenkomen worden in de uiteindelijke versie van de single verwerkt.