ReumaNederland en zanger Jared Grant brengen voor WereldReumaDag op 12 oktober de Ramses Shaffy-klassieker ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ opnieuw uit. De patiëntenorganisatie en de zanger, die zelf reuma heeft, willen met het lied mensen met reuma over de drempel helpen om over reuma te praten. Dat blijkt nog vaak een probleem te zijn. Deze cover moet mensen die dagelijks leven met de impact van reuma laten voelen dat ze niet alleen zijn. In Nederland zijn er meer dan 2 miljoen mensen met een vorm van reuma.

Ambassadeur van ReumaNederland Anita Witzier, die samen met een koor van mensen met reuma meezingt op het nummer: “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder is een lied waar veel mensen met reuma zich in herkennen. Reuma is een ziekte van uitersten. De ene dag kun je de hele wereld aan, de andere dag kom je de trap niet op. Er is behoorlijke vechtlust nodig om daar iedere dag mee om te gaan en daar mogen we best eens onze bewondering voor uitspreken. Ook naar onszelf als patiënt. Dat doen we met dit nummer.”

Stichting Ramses Shaffy – die jonge podiumkunstenaars stimuleert en ondersteunt – gaf toestemming voor het opnieuw uitbrengen van het nummer. Jared Grant (27) stak het nummer in een nieuw jasje met behoud van de prachtige tekst van Ramses Shaffy. Op het nummer en in de bijbehorende clip zijn naast Grant en zijn twaalfkoppige band met blazers ook een koor van mensen met reuma te zien en te horen.

Zing mee in het online koor
Er zijn 2 miljoen mensen met reuma in Nederland. ReumaNederland roept een ieder met reuma op om zich aan te sluiten bij het online koor. Iedereen die mee wil doen kan op www.reumanederland.nl/zingmee het refrein inzingen. Alle stemmen die binnenkomen worden in de uiteindelijke versie van de single verwerkt.

Reacties

  • gisteren 12 Okt. in vlietland ziekenhuis schiedam geweest ,wereldreumadag/
   .
   bedankt medische staf verpleegkundig personeel. assistenten.voor de
   goede ontvangst en de uitleg wat voor impact reuma op je hebt. veel aan gehad.

  • Weet u eigelijk wel wat Rehuma betekent,
   katje Katoen!!weet u hoe het voelt om elke dag moeten bewijzen wat je kunt,je lichaam en geest zijn in gevecht met elkaar en toch sta ik elke ochtend op en ik zeg… kom op gewoon door gaan.
   ,

 • Mooi gebaar naar de mensen toe .zelf heb ik elke dag pijnen met aanvalsgewijs heftig kan dan bijna niets meer ook chronisch vermoeid.
  Gelukkig begrijpen jullie wat dit voor een mens betekent.

 • Jan G.M. Punt says:

  Ik heb al sedert mijn jeugd reuma. Die heb ik denk ik geërfd van mijn moeder. Bij iedere opleiding, bv. het korps mariniers, de politieopleiding in de jaren ’60 steeds iedere dag weer pijn. Ik heb mij er tegen verzet samen met mijn reumatoloog. Ik heb er les over gegeven aan patiënten en artsen. Langzaamaan ben ik gaan sporten, wel een sport die niet al te veel van mijn gewrichten vergde. De laatste jaren fietste ik ongeveer 15 á 20 km per dag. Tevens 3 keer in de week fitnessen. Het gevolg is: nagenoeg geen pijn meer, alleen aan mijn voeten. Het kostte veel dorzettingsvermogen, maar het resultaat is er dan ook naar. Ik ben een gelukkig, veel bewegend mens geworden.

 • Gisteren nog geprobeerd een goede vriendin uit te leggen wat het betekent om reuma te hebben, al 25 jaar met heel veel medicatie. Vooral de vermoeidheid die het je vaak moeilijk maakt om dingen te doen. Komt gewoon niet binnen bij de mensen, zien je als een zeurpiet ! Heb de mail van ReumaNederland aan haar door gestuurd. Misschien als Anita Witsier het zegt dat er wat meer begrip voor is ?

 • Karin fontaine says:

  ik heb aan deze bijzondere video clip mogen meewerken, het was een fantastisch dag maar ook een uitputtende dag maar het was het absoluut waard….het gaf enorm veel energie en positive tijd….je staat er niet alleen voor het is alleen jammer dat nog steeds weinig begrip is voor deze ziekte.
  Zoals Anita Witzier tijdens interview bij koffie tijd al aan gaf…reuma is een ziekte van uiterste de ene dag kan je alles en de andere dag ben je beperkt en heb je veel pijn….ik hoop dat deze videoclip mensen met reuma een hart onder riem geeft en er meer begrip komt voor mensen met reuma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *