Zou het niet geweldig zijn als mensen met reumatoïde artritis (RA) op een gemakkelijke manier kunnen meten of hun medicijn voldoende werkt? Dat is de gedachte achter de sensorenwedstrijd SensUs 2019. Studententeams uit maar liefst 14 landen hebben elk een sensor ontwikkeld die het medicijn adalimumab kan meten in het bloed. Op vrijdag 30 augustus komen ze naar de TU in Eindhoven voor een spannende wedstrijd. De grote vraag: wie heeft de beste sensor?

Mensen met RA kunnen nu nog niet zelf de hoeveelheid medicijn in hun bloed meten. ‘Daarom hebben we vanuit TU Eindhoven de internationale SensUs-wedstrijd dit jaar ingestoken op het meten van adalimumab’, vertelt professor Menno Prins. Prins is hoogleraar biomedische technologie en bedenker van deze internationale sensorenwedstrijd.

ReumaNederland enthousiast
Maar liefst 14 teams uit de hele wereld komen naar Eindhoven om hun sensor te presenteren. ‘De SensUs-wedstrijd laat zien wat technische studenten samen kunnen bereiken’, vertelt hoogleraar Prins. ReumaNederland is partner van Sensus 2019. ‘Wij zijn heel enthousiast over de SensUs-wedstrijd omdat sensortechnologie de behandeling van RA op termijn zou kunnen verbeteren’, zegt Corné Baatenburg de Jong, adjunct-directeur van ReumaNederland. ‘Een betere behandeling betekent een betere kwaliteit van leven voor mensen met RA en dat is wat wij willen bereiken.’

Gratis aanmelden
Op vrijdag 30 augustus vindt de wedstrijd plaats op de TU Eindhoven. Bezoekers krijgen workshops, lezingen, demonstraties, en kunnen hun stem uitbrengen. De teams zullen hun sensoren testen en aan het einde van de dag worden de winnaars bekendgemaakt. Het evenement is gratis toegankelijk. Je kunt je aanmelden www.sensus.org.

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *