Per 1 januari 2020 volgt Jan-Willem Förch (53) Lodewijk Ridderbos op, die na 12,5 jaar stopt als bestuurder/algemeen directeur van ReumaNederland. Förch gaat leiding geven aan de goededoelenorganisatie voor ruim 2 miljoen mensen met reuma.

Förch was de afgelopen zes jaar verantwoordelijk voor fondsenwerving bij KWF Kankerbestrijding en was daarvoor onder meer directeur van marketing- en communicatiebureaus. “ReumaNederland is zowel gezondheidsfonds als een moderne patiëntenorganisatie, dat is een krachtig gekozen koers waar ik veel vertrouwen in heb. Ik kijk ernaar uit om naast fondsenwerving de belangenbehartiging van patiënten verder uit te bouwen.”

De ontwikkeling van een klassiek gezondheidsfonds naar een moderne, hybride organisatie, die naast wetenschappelijk onderzoek in de breedste zin opkomt voor de belangen van patiënten, is ingezet onder leiding van Lodewijk Ridderbos (67). “Ik kijk met veel plezier terug op de jaren dat ik voor ReumaNederland mocht werken. Ik wens Jan-Willem veel succes met deze prachtige functie.”

ReumaNederland: samen zorgen voor beweging
Een betere kwaliteit van leven voor de meer dan 2 miljoen mensen met reuma, dat is het doel van ReumaNederland. ReumaNederland gaat voor de beste kennis en oplossingen. Met betrouwbare informatie, belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek. ReumaNederland ontvangt geen subsidie. Daarom zijn donateurs en vrijwilligers zo belangrijk.