‘Elk jaar in maart gaan tienduizenden mensen met de collectebus langs de deuren voor ReumaNederland. Een geweldig moment. Ik ben een van die vele collectanten, ook omdat verschillende mensen in mijn nabije omgeving reuma hebben. Zij worden net als zoveel andere mensen dagelijks geconfronteerd met de enorme gevolgen van reuma. Dan heb ik het over de zoektocht naar de juiste behandeling, de dagelijkse pijn, de beperkingen.’

‘Juist omdat ik van dichtbij meemaak wat reuma betekent, ben ik trots en blij dat ik mij als nieuwe directeur van ReumaNederland elke dag mag gaan inzetten voor meer dan 2 miljoen mensen met reuma in Nederland. Dat doe ik samen met de collega’s van ReumaNederland, ervaringsdeskundigen, onderzoekers, behandelaars en alle andere betrokken mensen die werken aan een beter leven voor mensen met reuma.

Collectanten persoonlijk betrokken bij reuma
Natuurlijk horen onze collectanten bij die groep: ze zijn vaak persoonlijk betrokken bij reuma en weten hoe belangrijk de collecte is. In maart ga ik met de collectebus van ReumaNederland bij ons in de buurt collecteren. Ik weet hoe leuk collecteren kan zijn, omdat ik hiervoor jaren voor KWF heb gecollecteerd. Waarschijnlijk ga ik weer samen met mijn kinderen. Het is gezellig samen en zo spreek je ook nog weer eens wat mensen.

Een paar uur van uw tijd
We kunnen altijd nog nieuwe collectanten gebruiken. Ik hoop van harte dat u een paar uur van uw tijd wilt geven voor onze collecte. Of misschien is er iemand in uw omgeving. Wist u al dat er met een tikkie aan de ReumaNederland-collecte gegeven kan worden? Zo wordt collecteren steeds gemakkelijker en nog leuker.

Alvast hartelijk dank voor uw inzet!’

Reacties

 • annie Adriaans says:

  dat zou ik wel doen ,ik heb zelf reuma.
  wij wonen hier in het dorp herpen elk jaar krijgen we hier ,
  een formulier thuis waar meerdere ,ziekten op staan 12 stuks je kunt dan zelf in vullen aan welk e ziekte,wat je wilt geven 1 week later word het opgehaald
  dit is een heel goed ding en er word ook meer geld gegeven .
  anders zeggen mensen alweer een bus.
  dit is echt een goed idee

 • J. van Asselen-Aarsman says:

  ik hoop dat het reumafonds zich dit jaar eens in gaat zetten voor oudere patiënten die niet meer door de ziekenhuizen worden geholpen.Weg met die jaarlijkse controle, Geen bloedcontrole. Gaat U maar naar de huisarts. Dan ben je 80. heb je vier vormen van reuma. Mijn leven lang donateur geweest. Zelf in Vinkeveen de hele collecte georganiseerd. Het is een kwelling.

  • jeanny van den hout says:

   4 Febr 2020O door Jeanny
   Geachte Mw van Asselen Aarsman.
   Ook ik heb zo’n ervaring, jarenlang ben ik collectant voor het reumafonds geweest.Over enkele weken ben ik bij leven en welzijn 78 jaar tot met mijn 75 jaar heb ik gecollecteerd. Dan ineens heb je een dubbele wijk. ik moest dat in 3 avonden doen. dan had ik zo’n rugpijn dat ik krom en bijna strompelend naar huis moest.
   Je gaat er niet van dood maar de rekening komt wel de volgende dag.

  • Héél erg dat er zoiets voorkomt.
   Heelaas kan ik het niet voor u goedmaken. Een beetje erkenning zou hierbij wel op z’n plaats zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *