‘Elk jaar in maart gaan tienduizenden mensen met de collectebus langs de deuren voor ReumaNederland. Een geweldig moment. Ik ben een van die vele collectanten, ook omdat verschillende mensen in mijn nabije omgeving reuma hebben. Zij worden net als zoveel andere mensen dagelijks geconfronteerd met de enorme gevolgen van reuma. Dan heb ik het over de zoektocht naar de juiste behandeling, de dagelijkse pijn, de beperkingen.’

‘Juist omdat ik van dichtbij meemaak wat reuma betekent, ben ik trots en blij dat ik mij als nieuwe directeur van ReumaNederland elke dag mag gaan inzetten voor meer dan 2 miljoen mensen met reuma in Nederland. Dat doe ik samen met de collega’s van ReumaNederland, ervaringsdeskundigen, onderzoekers, behandelaars en alle andere betrokken mensen die werken aan een beter leven voor mensen met reuma.

Collectanten persoonlijk betrokken bij reuma
Natuurlijk horen onze collectanten bij die groep: ze zijn vaak persoonlijk betrokken bij reuma en weten hoe belangrijk de collecte is. In maart ga ik met de collectebus van ReumaNederland bij ons in de buurt collecteren. Ik weet hoe leuk collecteren kan zijn, omdat ik hiervoor jaren voor KWF heb gecollecteerd. Waarschijnlijk ga ik weer samen met mijn kinderen. Het is gezellig samen en zo spreek je ook nog weer eens wat mensen.

Een paar uur van uw tijd
We kunnen altijd nog nieuwe collectanten gebruiken. Ik hoop van harte dat u een paar uur van uw tijd wilt geven voor onze collecte. Of misschien is er iemand in uw omgeving. Wist u al dat er met een tikkie aan de ReumaNederland-collecte gegeven kan worden? Zo wordt collecteren steeds gemakkelijker en nog leuker.

Alvast hartelijk dank voor uw inzet!’