Help jij ook mee? Steun onze 8 kilometer run tijdens de Damloop by night

Op zaterdagavond 21 september loopt het team ReumaNederland de Damloop by night!

Ons team bestaat uit mensen met reuma, behandelaars, onderzoekers én medewerkers van ReumaNederland. Een team van mensen dat nauw betrokken is bij reuma en hoe het is om elke dag de beperkingen hiervan te ondervinden. Het team ReumaNederland heeft besloten samen de handen ineen te slaan en hun krachten te bundelen door 8 kilometer hard te lopen tijdens de Damloop by night run.

Voor deze prestatie zijn wij op zoek naar sponsors om ons streefdoel van € 1.000 op te halen.

Met deze actie steunt ReumaNederland het werk van dr. Hans Tol (Amsterdam UMC). Hij en zijn team doen onderzoek naar een nieuwe behandeling voor mensen met enkelartrose. Enkelartrose is een aandoening die ook al bij relatief jonge mensen voor veel pijn en dagelijkse beperkingen bij het lopen kan zorgen. Bijvoorbeeld dertigers en veertigers kunnen al veel moeite ondervinden van gewoon bewegen of sporten.

‘Wij onderzoeken een injectie in de enkel met bloedplaatjes uit het eigen bloed. Bloedplaatjes bevatten eiwitten die mogelijk belangrijk zijn voor het herstel in het lichaam. Eerder onderzoek bij patiënten met knieartrose laat zien dat deze behandeling bij 50-60% van hen zorgt voor minder pijn en beperkingen. Patiënten met enkelartrose kwamen naar ons toe met de vraag of ze de injectie ook konden krijgen. Maar, zo’n nieuwe behandeling moet je eerst goed wetenschappelijk onderzoeken. ReumaNederland maakt dit nu mogelijk.’

Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek van dr. Hans Tol.

Help jij ook mee? Steun onze 8 kilometer run tijdens de Damloop by night. Zet ook die stap en doneer via de teampagina van Team ReumaNederland! Samen zorgen we voor beweging.

 

Ter info: Voor dit onderzoek worden patiënten gezocht. Het onderzoek wordt gedaan door de afdelingen Orthopedie/Sportgeneeskunde in het Amsterdam UMC (locatie AMC), het Erasmus Medisch Centrum (Rotterdam), OLVG (locatie West-Amsterdam), Flevoziekenhuis (Almere) en de Bergman Clinics (Naarden).

Heb je vragen over deelname aan het onderzoek? Neem dan contact op met de coördinerende arts-onderzoeker: Liam Paget, email: l.d.paget@amc.uva.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *