Voor mensen met artrose is bewegen heel goed en belangrijk, maar ook een uitdaging. Om de juiste beweegoefeningen te doen en om deze oefeningen ook vol te houden, is de Join2Move app gelanceerd. ReumaNederland steunt Join2Move en daarom is de app nu te krijgen via deze link.

De app ondersteunt mensen met artrose aan knie en heup bij het omgaan met hun klachten. Bekijk hieronder hoe René Roering de app gebruikt in zijn dagelijks leven.

René heeft artrose in zijn linkerknie en vindt de beweegapp. ‘Ik krijg een programma met beweegoefeningen die goed zijn én die ik het prettigst vind. Ik fiets graag, dus dan krijg ik opdrachten die daar het beste voor zijn. Door de automatische herinneringen weet ik precies wanneer ik de opdrachten moet doen.’

Wetenschappelijk onderzoek
Het beweegprogramma Join2Move komt voort uit wetenschappelijk onderzoek, ondersteund door ReumaNederland. Met de app volg je twaalf weken lang het programma waarin je toewerkt naar een zelfgekozen doel. De app stuurt je wekelijks beweegopdrachten, oefeningen en informatie die je helpen om je klachten te verminderen en je dagelijkse functioneren te verbeteren. De Join2Moveapp is te vinden in de Appstore, via Google Play of www.join2move.com.

Reacties

 • Mevr.CH.Ploum Raben says:

  Ik las over de bijna op geldt die oefeningen ook voor mij ?Heb 2 knie prothesen 1 heup en erg last er van pijn nog lopen is haast niet mogelijk of kleine stukjes heb ook een slechte rug heb overal Atrose .in afwachting van uw antwoordt bij voorbaat mijn dank Mevr C.H Ploum Raben

 • Ik heb artrose in mijn linker knie. Doordat ik last kreeg van mijn rechter heup, ben ik op advies van fysiotherapeut gaan sporten. Ik kan daar de Milon Cirkel doen. 2 maal in de week 35 minuten sporten. Heerlijk vind ik het. Sindsdien heb ik minder klachten van knie en heup. Voor mij werkt dit prima.

 • Gerard van Tol says:

  Mijn rechterenkel is vastgezet, omdat daar het kraakbeen vrijwel geheel verdwenen was. Nog aardig last van litteken op de hiel. Nu beginnen de knieen op te spel, vandaar dat ik hieraan mee wil doen. Maar veel wandelen is lastig door litteken op de hiel.

 • Helga Heidendal says:

  ik heb in de rug artrose in nek en heel veel pijn .
  ben zins een half jaar doe ik twee keer zwemmen en twee keer sporten
  in de week en voel me een stuk beter. wand een half jaar geleden kon ik bijna niets meer dus sporten helpt zeker groetjes

  • Yvonne de Vries says:

   Ik heb artrose in nek schouders en knieën ook een vergroeiing in de onderrug.
   Daardoor veel pijn Ik probeer veel te bewegen en doe ook aan yoga. Ben erg benieuwd naar de app
   Bedanktc

 • Henny Winter-Muilman says:

  Hallo, ik ben Henny en heb al 40 jaar de diagnose ‘artrose’, inmiddels een gewricht in grote teen vastgezet, 2 kunstheupen en vecht al 8 jaar tegen artrose in de rechterknie. Werk nog 32 uur en ben mantelzorger. Tijd om te sporten is er weinig of niet. Ga toch proberen de app te gebruiken om de operatie aan de knie zo lang mogelijk uit te kunnen blijven stellen. Ben erg benieuwd naar de mogelijkheden; het zou voor mij een uitkomst kunnen zijn.

 • C.Doornekamp.Kragting. says:

  Wat een mooie berichten, Ik sta er versteld van. Ik ga dit ook doen, veel sporten en 2x per week zwemmen. En probeer de epp te bemachtigen.
  Dank allemaal voor de uitleg.
  Vriendelijke groet van Corry.

 • Ik moest 9 jaar geleden, i.v.m. erge artrose in de linker knie, volgens orthopeed geopereerd worden, dus zou ik een knie prothese krijgen. Ik was toen 67 jr. Ook de andere knie was al zo slecht dat ik binnen een jaar ook aan die knie moest worden geopereerd. Ik had veel pijn maar moest toen voor mijn zieke man zorgen en heb dus de operatie niet laten doen. Ik heb daarna afspraak bij de reumatoloog gedaan en advies gevraagd. Zij vertelde mij dat ik moest zorgen, door speciale oefeningen de spieren sterker moest maken en dat een operatie dan nog lang uitgesteld kon worden of soms zelfs helemaal niet nodig zou zijn. De fysiotherapeut heeft mij toen geleerd welke oefeningen ik moest doen, en ik had na enige tijd geen pijn meer, dus geen operatie en met een prothese lopen. Ik ken verschillende mensen die een knie prothese hebben en toch nog veel last hebben. Ik vind dat er te gauw wordt geopereerd aan knie en heup door een prothese te plaatsen en ook als mensen veel overgewicht hebben er meestal niet gezegd wordt dat ze eerst moeten afvallen en door oefeningen de spieren sterker maken.

  • Soms is een operatie nodig en ieder mens is anders.
   Ook ik heb twee heupprotheses en ben er blij mee .
   Voor mij was er geen uitstel en ik denk velen met mij.

   • Ik heb reumatoïde artrose en ben erg stijf, pijnlijk stijf. Ik heb vooral ‘s morgens veel pijn in mijn onderrug en veel moeite om op gang te komen. Ik heb een nieuwe linker knie, die ik teveel heb belast na een nieuwe rechter heup ( gebroken na een val) . Ik zou graag oefeningen hebben.

 • Anita vd Heuvel says:

  Ik heb slijtage sinds mijn 14 jaar toen begonnen de klachten
  Diverse kijkoperaties gehad in mijn knie steeds meer kraakbeen verdween ben.nu.55 2 nieuwe volledige heupen 1 rechterknie ook volledig rug is ooit vast gezet met een stuk uit mijn heup ..is inmiddels compleet door mijn lichaam.opgevreten .meerdere plekken in mijn rug nu ook aangetast. Handen schouders ect …erg erg veel pijn..
  Nu is mij en mijn man geadviseerd uit Nederland te vertrekken ..zodra ik in een warm land ben verminderd de pijn en kan ik meer.
  Ben momenteel bij mijn zoon op Aruba en de warmte is heerlijk mijn handen ik kan veel meer. Moet me alleen in houden ben niet meer zo sterk..
  Hoe zien jullie hier tegen aan..? Is het advies van de artsen 3 stuks juist?

 • S.N.Busé-Tjiong says:

  Ik heb ook knie klachten ondanks 2 knieoperaties tkp
  Ik ben nieuwsgierig naar de oefeningen maar ik ben geboren op 2-10-1932 ( 87)
  helpt dan ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *