Voor mensen met artrose is bewegen heel goed en belangrijk, maar ook een uitdaging. Om de juiste beweegoefeningen te doen en om deze oefeningen ook vol te houden, is de Join2Move app gelanceerd. ReumaNederland steunt Join2Move en daarom is de app nu te krijgen via deze link.

De app ondersteunt mensen met artrose aan knie en heup bij het omgaan met hun klachten. Bekijk hieronder hoe René Roering de app gebruikt in zijn dagelijks leven.

René heeft artrose in zijn linkerknie en vindt de beweegapp. ‘Ik krijg een programma met beweegoefeningen die goed zijn én die ik het prettigst vind. Ik fiets graag, dus dan krijg ik opdrachten die daar het beste voor zijn. Door de automatische herinneringen weet ik precies wanneer ik de opdrachten moet doen.’

Wetenschappelijk onderzoek
Het beweegprogramma Join2Move komt voort uit wetenschappelijk onderzoek, ondersteund door ReumaNederland. Met de app volg je twaalf weken lang het programma waarin je toewerkt naar een zelfgekozen doel. De app stuurt je wekelijks beweegopdrachten, oefeningen en informatie die je helpen om je klachten te verminderen en je dagelijkse functioneren te verbeteren. De Join2Moveapp is te vinden in de Appstore, via Google Play of www.join2move.com.