Ali Schuuring – Brunnink is al 50 jaar in Winsum actief voor ReumaNederland, voorheen het Reumafonds. Een mijlpaal die we niet zomaar voorbij laten gaan. Blij verrast was Ali toen ze haar voordeur opendeed en ter ere van haar jubileum een bos bloemen in ontvangst mocht nemen.

In 1970 werd Ali aan de deur benaderd of ze zich wilde inzetten voor het toenmalige Reumafonds. “Ik wilde me graag maatschappelijk inzetten”, verteld Ali. “Dat was met een jong gezin soms best zoeken naar voldoende tijd, maar elk jaar lukte het weer.” En zo organiseert Ali tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier de collecte in Winsum in Groningen.

Toen Ali begon als vrijwilliger was het dorp Winsum nog klein en overzichtelijk. Het werd met 19 collectanten bestierd. Met haar enthousiasme heeft ze in de jaren die volgden menig vrijwilliger geworven en gebonden. Zelfs de oud-burgemeester van Winsum ontkwam niet aan haar bevlogenheid. Ook deze oud-burgemeester collecteert dit jaar wederom voor ReumaNederland.

Ali: “In 50 jaar zie je veel veranderen, het dorp groeit, de agenda’s worden drukker en voller. En de collecte zelf vraagt daardoor ook meer aandacht en organisatie.” Maar daar staat tegenover dat het netwerk van enthousiaste vrijwilligers mee groeide met het dorp. “Daar ben ik trots op. Volgend jaar draag ik de collectebus en de organisatie over aan de nieuwe generatie. Maar eerst aankomende week samen de straat op voor alle mensen met reuma die onze steun hard nodig hebben.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *