TOEN IK JEUGDREUMA KREEG EN MEDICIJNEN!!11013239 380001268861903 5718377767285774421 o

Toen ik jeugdreuma kreeg was ik 2 jaar en ik ging naar heel veel verschillende dokters toe ik ging eens naar een dokter en die hete dokter zwart en hij had vertelt dat ik jeugdreuma had. ik had heel veel ontstekingen in mijn rechter enkel en linker knie maar het deed ook heel veel pijn. toen moest ik medicijnen gaan gebruiken. toen had ik alleen mtx in pilletjes en pijnstillers naproxen. daar werd ik heel misselijk van en ziek. om dat ik zoo misselijk van de pillen werd kreeg ik een injectie. ik was toen 3 of 4 en ik kon bijna nooit naar school. ik mog stope met de medicijnen omdat het goet ging. na een paar maanden kwam de reuma heel erg terug. en moest ik meteen naar de dokter. toen moest ik weer medicijnen. dat was niet fijn. na een jaar mog ik weer stopen met de medicijnen. een tijd later gingen we met school meedoen met touwtje springwedstrijd. ik zat in de finale wat super cool was. maar daar na kwam de reuma weer terug. ik kon niks meer een heele tijd en ik moest ook weer naar de dokter en ik kreeg weer mtx waar we niet blij mee waren want dan wert ik heel ziek. omdat ook niet goet ging moest ik ook een rolstoel. en deze tijd was ik 6 jaar. door de reuma moest ik stoppen met street dance wat ik super leuk vond. daar werd ik heel verdrietig van. ook buiten spelen kon niet meer of bij vriendjes of vriendinnetjes spelen. gym mocht ook niet meer. ook was ik niet heel vaak op school omdat ik heel veel pijn had en heel moe was. doordat ik steeds zieker werd van de medicijnen en de medicijnen ook niet meer goed werkte mocht ik overstappen naar een ander medicijn. dat heet enbrel ook injecties. de dokter was helemaal in utrecht en wij moesten een uur rijden. maar we moesten zo vaak dat mijn vader en moeder moesten beslissen dat we naar reade in amsterdam gingen. dat vond ik helemaal niet leuk want ik vind dokter Swart de leukst dokter die er is in de wereld.

TUSSE DE 6 EN DE 9

ik ging naar reade. en hun hadden ge zegt dat er een jeugdreuma vereniging is en we zijn meteen kijken of het iets voor mij is en ik ging eens kijken en het was egt geschikt voor mij. en alle kinderen begreep me. en ellek jaar ga ik en de ander kinderen ook met jeugdreuma vereniging een wiekend weg en dan ga je allerlei Leuken dingen doen en soms ook en dag.( ik was 7 of 6 ) en ik had ook een paar vriendinnen en nu over iets heel anders. ik ging erg vaak naar reade voor de fysiotherapeut ergotherapeut psycholoog podoloog. ik ging altijd op elke dinsdag naar daar heen. en op donderdag moest ik ook soms naar de dokter. maar ik vond het wel leuk maar de volgenden dag ben ik erg vermoeit en dan kon ik op die dag vaak niet op school zijn. spelen met vriendinnen kon ik ook bijna nooit. op school had ik het ook heel zwaar wand ze begrepen me niet op school. en door de stres kreeg ik heel veel pijn aan mijn gewrichten ik werd er erg verdrietig van. tussen 10 tot 12 moest ik thuis rusten en mee doen met gym kon ook niet. om dat ik niet kon schrijven en daar om kreeg ik een laptop en een speciale stoel en tafel. en schrijf materialen. maar mijn vriendinnen gingen er wel goed mee om en mijn familie ook. het is ook heel belangrijk dat de mensen goed naar je luisteren als ik vertel dat ik pijn heb of vermoeid ben. dat gebeurde niet op die school. maar 1 juf was wel heel lief voor me maar die begreep me ook niet altijd. ik kom weleens op evenementen waar een valkenier staat. en hij heeft uilen en ik ben gek op uilen. eigelijk zijn uilen een soort medicijn voor mij. als ik met de uilen ben vergeet ik mijn pijn mij ziekte en dan voel ik me heel fijn. ik mocht bij de valkenier helpen en ik ken nog iemand dat is een uilenheks en die ga ik nu op evenementen helpen met de uilen. en die mevrouw heeft ook reuma dus die begrijpt mij heel goed. en dat is erg fijn.

Dscf0237

EEN NIEUW BEGIN

om dat het egt niet ging op school wilden ik naar een anderen school. mijn vader en moeder zijn toen gaan zoeken naar een anderen school. en ze haden een anderen school gevonden. ik ging eens kijken en ik font het super cool. ze doen heel veel creatieve dingen zoals muziekles, toneel, en veel knutselen en dat vind ik super leuk. op deze school begrijpen ze me veel beter en luisteren ze naar mij. voor mijn verjaardag heb ik een valkparkiet gehad. een uil is nog te ingewikkeld, uilen kunnen ook niet zulke leuke dingen doen. sinds dat ik op de nieuwe school zit gaat het veel beter mij. ik hoop dat ooit mijn reuma helemaal weggaat en dat ik weer alles kan doen wat ik wil.

Dscf3614
Dscf2890

WIE BEN IK

ik ben deva en ik ben 9 jaar en mijn als ik niet op school zit ben ik valkenier.
ik heb 2 broers en een hond en 3 katen en een vogel. mijn hobby’s zijn street dance, maar dat kan ik nu nog steeds niet doen maar dat is wel een doel. ook vind ik tekenles heel leuk en nor maal tekenen. ik hou ook veel van bomen klimmen ik hoop dat dat ook weer snel kan en dat ik op free runnen kan. ik ben heel blij met de jeugdreuma vereniging ik hoop dat julie ook naar de jeugdreuma vereniging gaan. mijn wens is dat ik geen reuma meer heb dan kan ik weer alles mee doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *