We weten allemaal dat bewegen heel belangrijk is als je een vorm van reuma hebt. Misschien doe je wel mee aan een speciale beweeggroep voor mensen met reuma. Er zijn veel lokale reumapatiëntenverenigingen die door heel Nederland bijvoorbeeld oefengroepen in warm water en andere leuke beweegactiviteiten organiseren. Maar is er in jouw buurt ook een beweeggroep? Om deze vraag makkelijk te beantwoorden, hebben we een Reumabeweegwijzer gemaakt. Op WereldReumaDag 2014 werd deze website gelanceerd. Vandaag heb ik op het grote reumacongres EULAR 2015 een presentatie gegeven aan Europese reumapatiëntenorganisaties over onze Reumabeweegwijzer.

De Reumabeweegwijzer is een online keuzehulp waarmee je kunt zoeken op je postcode en ook op een specifieke activiteit, zoals bijvoorbeeld yoga of Nordic Walking. Deze activiteiten worden gegeven door een deskundige therapeut. Daardoor weet je zeker dat je op een veilige en leuke manier kunt bewegen, samen met andere mensen met reuma.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in de buurt hieraan mee kan doen en dat zoveel mogelijk mensen met reuma weten dat deze groepen bestaan. Daarom hebben we deze website gemaakt. Helaas zijn er nog witte vlekken op de kaart van Nederland. Een mooie ambitie om deze vlekken in te kleuren!

Sija de JongHallo ik ben Sija, manager Patiëntenbelangen van het Reumafonds. Je kunt hier meer over mij lezen.