Als je een reumatische aandoening hebt, dan is dat vaak niet zichtbaar. Aan de ene kant is dat fijn, want je wilt er waarschijnlijk niet constant door anderen aan herinnerd worden dat je leeft met een reumatische aandoening. Maar aan de andere kant kan het ook nog wel eens lastig zijn, bijvoorbeeld als je zoveel pijn hebt dat je eigenlijk niet kunt staan in de overvolle trein, maar je medepassagiers zien het niet aan je dus zullen ze niet zomaar voor je opstaan. Dat het nu minder zichtbaar is, betekent niet dat het niet bestaat. Tijdens WereldReumaDag (12 oktober) willen we bij het Reumafonds dan ook de impact van leven met een reumatische aandoening onder de aandacht brengen.

Wat kun jij doen?

Maak jij dus, ondanks reuma, je droom waar? Deel dat dan met ons via deze pagina. Op 12 oktober om 12 uur worden al deze verhalen dan in één keer op Social Media gedeeld. Zo kan het niemand ontgaan dat het WereldReumaDag is.

Reumapatiëntenverenigingen

Door het hele land worden er door reumapatiëntenverenigingen stilgestaan bij WereldReumadag, dus waarschijnlijk ook bij jou in de buurt. Zo worden er lezingen georganiseerd of staat men bijvoorbeeld met een informatiestand in een ziekenhuis. De agenda vind je hier.

World Arthritis Day

Zoals de naam al doet vermoeden, is het niet enkel in Nederland WereldReumaDag. Over de hele wereld wordt er stil gestaan bij reuma. Zo kun je je persoonlijke verhaal via Social Media delen met de hashtag #WADstory. Ook een mooie actie waar je zo aan mee kunt doen.

Persoonlijke verhalen

Op onze website hebben we ook een aantal uitgebreide ervaringsverhalen gedeeld. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Nadine, zij heeft jeugdreuma en kan met een aangepaste fluit toch dwarsfluit leren spelen. Of het verhaal van Marco, die graag nog eens met zijn zoon een mooi tocht door de VS wil maken. Mooie verhalen die laten zien hoe zij omgaan met reuma.

Auteur
Ik ben Sija de Jong, Manager Patiëntenbelangen van het Reumafonds. Op dit blog schrijf ik over mijn werkzaamheden, maar ik hoor ook graag wat jou bezighoudt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *