Het is wetenschappelijk bewezen dat het aaien van huisdieren mensen tot rust kunnen brengen. Ook het verzorgen van huisdieren werkt vaak ontspannend. Huisdieren hebben wel verzorging nodig. Houd je van huisdieren en overweeg je er een te nemen? Wie weet heb je iets aan de volgende tips:

  • Zoek van te voren informatie welke zorg jouw toekomstige huisdier nodig heeft. Is die voor jou haalbaar? Wie kan je helpen als je door je reuma een minder goede dag of periode hebt? Heb je een partner en/of kinderen: zorgen die ook voor je huisdier?

Honden moeten worden uitgelaten. Dit betekent meerdere keren op een dag een stukje lopen. Kan je met je partner, je kinderen, vrienden of buren afspraken maken of die de hond ook willen uitlaten?

Katten, knaag- en kooidieren hebben een bak of kooi die schoongemaakt moet worden. Een klusje dat regelmatig terugkeert. Heb jij de mogelijkheid om dat te doen? Zo nee, wie kan je er zo nodig bij helpen?

  • Huisdieren kosten geld. Realiseer je dat er vaccinaties, dierenartskosten en eten moet zijn voor het dier, hoe groot of klein dan ook. Overweeg of het voor jou zinvol is om voor grote zorgkosten van het dier een zorgverzekering af te sluiten.
  • Wil je af en toe met vakantie? Heb je nagedacht wie er dan voor jouw huisdier kan zorgen?