Op deze pagina vind je diverse beweegactiviteiten die geschikt zijn voor mensen met een vorm van reuma. Je vindt eerst een overzicht van de activiteiten zelf en daaronder de activiteiten per provincie. Je ziet de organisator staan, welke beweegactiviteiten je kunt doen en hoe je contact op kunt nemen.

De beweegactiviteiten zijn:

In bechterew-beweeggroepen krijg je beweegactiviteiten speciaal voor mensen met de ziekte van Bechterew. Je doet afwisselend oefeningen in een sportzaal en oefeningen in warm water. De oefeningen zijn goed tegen stijfheid je gewrichten, ze maken je spieren sterker en houden je conditie op peil. Een deskundige begeleider verzorgt deze activiteit.

Bij bewegen in warm water doe je oefeningen in het zwembad samen met andere deelnemers. Je doet de oefeningen drijvend, staand, lopend of zwemmend. Doordat je in water geen last hebt van de zwaartekracht, is bewegen gemakkelijker. Bewegen in warm water is goed tegen stijfheid in je gewrichten, het maakt jespieren sterker en houdt je conditie op peil. Een deskundige begeleider verzorgt deze activiteit.

In deze groepen doe je afwisselend oefeningen in warm water en in een sportzaal. Deze groepen zijn geschikt voor iedereen die een vorm van reuma heeft. De oefeningen zijn goed tegen stijfheid in je gewrichten, ze je uw spieren sterker en houden je conditie op peil. Een deskundige begeleider verzorgt deze activiteit.

In de beweeggroep fietsen stap je samen met anderen op de fiets. Per keer fiets je een andere afstand en route. Door te fietsen verbeteren je uithoudingsvermogen en de spierkracht in je benen.

Je gebruikt ook je schouderspieren, je armspieren, spieren in je handen en je nek. \ Als dat nodig is kun je je fiets (laten) aanpassen zodat je je lichaam niet te zwaar belast. Denk aan een fiets met een lage instap of met elektrische trapondersteuning, aangepaste remmen of een achteruitkijkspiegel.

Bij fitness doe je verschillende oefeningen op apparaten of met gewichten. In groepsverband of individueel. De oefeningen zijn bedoeld om je uithoudingsvermogen, de soepelheid van je gewrichten, je spierkracht en je spierconditie te verbeteren. Een fysiotherapeut of een deskundige fitnesstrainer verzorgt deze activiteit.

ReumaNederland en NL Actief hebben 100 fitnesstrainers opgeleid om mensen met een reumatische aandoening op een verantwoorde manier, veilig en met plezier te laten sporten. Zo worden steeds meer sportscholen in Nederland een plek waar ook mensen met reuma terecht kunnen om te sporten.

Een overzicht van de NL Actief Preventiecentra met gecertificeerde reumafitnesstrainers zie je op de onderstaande kaart (klik op + om in te zoomen)

Hardlopen kan mogelijk zijn als je een reumatische aandoening hebt. En dat is goed nieuws! Want hardlopen verbetert je conditie, versterkt je spieren en vergroot je zelfvertrouwen. Pak het wel verantwoord aan. Ga altijd uit van je eigen mogelijkheden, luister naar je lichaam en laat je goed adviseren en begeleiden.

Onderstaande tips zijn bedoeld om je op weg te helpen. Je leest waar je terecht kunt voor advies, hoe je je goed voorbereidt en wat aandachtspunten zijn als je reuma hebt en graag wilt gaan hardlopen. Verder lees je hoe je alternatieven kunt vinden als hardlopen een minder geschikte sport voor jou is.

1. Overleg met je arts

Bespreek met je behandelend arts (bijvoorbeeld je reumatoloog) of je conditie en je gewrichten het toelaten om te gaan hardlopen.

2. Heupen, knieën, enkels en voeten

Met hardlopen belast je vooral de gewrichten van je heupen, knieën, enkels en voeten. Heb je aan een of meer van deze gewrichten veel klachten? Houd er dan rekening mee dat hardlopen misschien een minder geschikte sport voor je is. Ook als je overgewicht hebt, kan hardlopen extra belastend zijn.

Wandelen, zwemmen en fietsen zijn duursporten die minder impact op je gewrichten hebben en zijn daarom goede alternatieven.

3. Laat je adviseren en begeleiden

Het is verstandig om advies te vragen aan een deskundige voordat je begint met hardlopen, bijvoorbeeld aan een fysiotherapeut of een sportarts. Vraag hoe je het hardlopen het beste kunt opbouwen en welke oefeningen je voor en na het hardlopen kunt doen.

Ook kan een fysiotherapeut of sportarts je begeleiden als je klachten krijgt tijdens of na het hardlopen of wanneer de reuma opspeelt. Vraag zo nodig je huisarts of reumatoloog om een verwijzing.

4. Draag goede hardloopschoenen

De juiste hardloopschoen kan per persoon verschillen. Belangrijk is dat de schoen steun geeft en schokken dempt. Laat je bij de aanschaf adviseren door een deskundige verkoper in een sportspeciaalzaak of vraag advies aan een podotherapeut of orthopedisch schoenmaker.

Je huisarts of reumatoloog kan je een verwijzing geven. Draag je inlegzooltjes in je gewone schoenen? Bespreek dan met je podotherapeut of orthopedisch schoenmaker of het verstandig is om ook zooltjes in je hardloopschoenen te dragen.

5. Bepaal vooraf waar je gaat hardlopen

Hardlopen op een vlakke weg met een dempende ondergrond is het beste voor je gewrichten. Voorbeelden hiervan zijn bosgrond, gras of een atletiekbaan. Vermijd een ondergrond met onregelmatigheden om struikelen en verzwikkingen te voorkomen.

Ga je op een andere ondergrond hardlopen dan je gewend bent? Neem dan de tijd om aan de nieuwe ondergrond te wennen en houd tekenen van overbelasting, zoals pijn, goed in de gaten.

6. Begin rustig

Bouw het hardlopen geleidelijk op. Bouw eerst de duur van het lopen op en daarna de snelheid. Verminder de intensiteit als je tijdens of na het hardlopen pijn krijgt. Heb je lange tijd niet (of nog nooit) aan sport gedaan? Ga dan niet te intensief van start. Begin met korte afstanden, loop in een rustig tempo en wissel het hardlopen eventueel af met stukjes wandelen.

7. Laat je lichaam wennen aan het hardlopen

Probeer 2 keer per week te bewegen, bijvoorbeeld 1 keer per week hardlopen en een andere dag een minder belastende duursport zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Zo went je lichaam geleidelijk aan het nieuwe ritme van bewegen. Naarmate je conditie toeneemt kun je er voor kiezen om 2 keer per week te gaan hardlopen.

8. Wees alert op pijn tijdens of na het hardlopen

Wanneer je pijn krijgt tijdens het hardlopen, kun je het beste stoppen en een stukje gaan wandelen. Zo voorkom je dat je geblesseerd raakt. Spierpijn na het hardlopen is niet erg. Maar heb je na het hardlopen pijn in je gewrichten? Dan ben je te hard van stapel gegaan en kun je de volgende keer beter minder intensief trainen. Je herkent gewrichtspijn aan de ‘stekende’ pijn in of rond het gewricht.

Spierpijn is juist een verzuurd gevoel en zit verder van je gewricht af, in de spier. Spierpijn is op de tweede dag na het sporten vaak het ergst en wordt daarna geleidelijk minder. Neem bij twijfel, of als de pijn na 3 dagen niet afneemt, contact op met je behandelend arts, fysiotherapeut of sportarts.

9. Begin iedere training met een warming-up

Een warming-up is erg belangrijk! Een warming-up maakt je spieren warm en soepel en verkleint de kans op blessures. Je bereidt je lichaam als het ware voor op de inspanning. Vraag je fysiotherapeut of sportarts welke oefeningen voor jou geschikt zijn tijdens de warming-up.

10. Drink voldoende

Ga oververhitting en uitdroging tegen door tijdens en na het hardlopen voldoende te drinken. Drink tussen de 400 ml en 800 ml vocht per training, afhankelijk van je inspanning en het weer.

Loop je korter dan een uur? Dan volstaat water. Loop je langere afstanden? Kies dan voor een sportdrank met mineralen (ook wel elektrolyten of zouten genoemd). Door transpiratie gaan er namelijk veel mineralen verloren en door deze op tijd aan te vullen, verklein je de kans op spierkramp tijdens het hardlopen.

11. Voorkom snelle afkoeling van je lichaam

Voorkom dat je in korte tijd veel afkoelt tijdens en na het hardlopen. Daarmee verklein je de kans op stijve gewrichten en spieren. Neem eventueel een trainingsjack mee als je hardlopen afwisselt met stukjes wandelen en blijf niet te lang stilstaan of rondlopen in bezwete kleding.

Ga je hardlopen bij koud weer? Draag dan een dunne muts of hoofdband en dunne handschoenen. Via je hoofd en handen raak je namelijk veel lichaams- warmte kwijt.

12. Eindig iedere training met een cooling- down

Help je lichaam om te herstellen van de inspanning. Dit doe je door het hardlopen af te ronden met een paar minuten wandelen en aansluitend oefeningen te doen die je van je fysiotherapeut of sportarts hebt geleerd.

Zo breng je je lichaam geleidelijk aan tot rust en help je je spieren te ontspannen. Neem ook de tijd voor een (lauw) warme douche na het hardlopen.

13. Neem 2 tot 3 dagen rust

Plan 2 tot 3 rustdagen in na het hardlopen. Zo geef je je lichaam de kans om te herstellen en voorkom je overbelasting van je spieren, pezen en gewrichten.

14. Zorg voor afwisseling

Het is goed om hardlopen af te wisselen met vormen van beweging die de kracht en soepelheid van je spieren vergroten. Sterke, soepele spieren zorgen namelijk voor een betere ondersteuning en schokdemping van je gewrichten tijdens het hardlopen. Overleg met je fysiotherapeut of sportarts met welke oefeningen of sporten je hardlopen het beste kunt afwisselen.

15. Luister goed naar je lichaam

Bij reuma wisselen goede periodes met weinig klachten zich meestal af met periodes waarin je meer klachten hebt. Het kan dus zijn dat je de ene keer geen last hebt bij het hardlopen maar een andere keer wel. Je kunt vaak zelf aanvoelen of je in staat bent om te gaan hardlopen. Het is daarom heel belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren.

Vlamt de reuma op en/of heb je veel last van ontstekingen? Dan kun je beter rustig aan doen en contact opnemen met je behandelend arts, sportarts of fysiotherapeut voor advies over je hardloopactiviteiten.

16. Als hardlopen toch geen geschikte sport is

Blijkt hardlopen toch geen geschikte sport voor je te zijn? Probeer dan een andere vorm van beweging te vinden. Zoek vooral een activiteit uit die je leuk vindt en die goed binnen je mogelijkheden past. Vraag eventueel je fysiotherapeut of sportarts om met je mee te denken, of kijk verder op deze pagina voor leuke beweegactiviteiten bij jou in de buurt.

Je kunt ook je reumatoloog of huisarts om een verwijzing naar een sportloket in een ziekenhuis of revalidatiecentrum in de buurt vragen. Je krijgt daar persoonlijk advies over sport- en bewegingsmogelijkheden die goed bij jouw situatie passen.

17. Geniet!

Heb plezier in het hardlopen! Blijf vooral goed naar je lichaam luisteren. Je kunt het! Succes!

Bij nordic walking wandel je samen met anderen in de buitenlucht. Je gebruikt bij het wandelen aangepaste wandelstokken, ‘poles’. Nordic walking versterkt je spieren en verbetert je uithoudingsvermogen. Door het lopen met de stokken gebruik je je schouder- en armspieren meer dan bij gewoon wandelen. De plek waar je wandelt, wisselt regelmatig. Een deskundige begeleider verzorgt deze activiteit.

In deze groepen ben je op verschillende manieren in beweging. Je doet bijvoorbeeld aan gymnastiek, volleybal en bewegen op muziek. Daarbij werkt het onderlinge contact motiverend. De oefeningen zijn goed tegen stijfheid in je gewrichten, ze maken je spieren sterker en houden je conditie op peil. Een deskundige begeleider verzorgt deze activiteit.

Bij sportief wandelen loop je met een groep andere mensen in een stevig tempo in de buitenlucht. De plek waar je wandelt is steeds anders. Door sportief te wandelen versterk je je spieren en verbeter je je uithoudingsvermogen. Een deskundige begeleider verzorgt deze activiteit.

FitStap voor Reuma

Dankzij onze samenwerking met de Wandelbond (KWbN) heeft hun FitStap-programma een variant voor mensen met reuma!

Dit beweeg- en wandelprogramma van twaalf weken is op maat gemaakt met hulp van reumaspecialisten. Een speciaal opgeleide en gecertificeerde FitStap-coach helpt de deelnemers om zich vitaler, fitter en gezonder te voelen. Je traint één keer in de week met een groep en twee keer per week zelf op momenten die je vrij kunt kiezen. Naast begeleiding bij het bewegen is er ook aandacht voor voeding, motivatie en cognitieve fitness.

Verspreid over Nederland wordt FitStap voor Reuma aangeboden.

Bekijk alle FitStap locaties

 

Tai Chi is een oude zelfverdedigingssport die is ontstaan in Azië. Je maakt langzame bewegingen, waarbij je zoveel mogelijk controle over je lichaam hebt. Meestal merken deelnemers dat hun lichaamshouding, stabiliteit en kracht verbeteren door het doen aan Tai Chi. Een erkende Tai Chi-docent verzorgt deze activiteit.

Bij yoga doe je samen met andere deelnemers rustige oefeningen in verschillende houdingen. Je leert gecontroleerde bewegingen aan die je lichaam en je gedachten rustiger maken. Je krijgt ook ademhalingsoefeningen. Veel mensen met reuma ervaren door yoga een meer ontspannen gevoel. Een erkende Yoga-docent verzorgt deze activiteit.

Hieronder staan de activiteiten per provincie

RPV Groningen

Activiteiten

 • Bewegen in warm water (hydrotherapie)

Waar?

 • Delfzijl
 • Tolbert
 • Groningen
 • Haren
 • Oldekerk
 • Hoogezand

Contact

Website: www.rpv-groningen.nl
E-mail: hydrotherapie@rpv-groningen.nl


BPV Kanaalstreek

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep

Waar?

 • Stadskanaal

Contact

Website: www.bpvdekanaalstreek.nl
E-mail: hydrotherapie@rpv-groningen.nl


RPV ReumActief Kanaalstreek

Activiteiten

 • Bewegen in warm water (hydrotherapie)
 • Fitness
 • Mindful Yoga
 • Nordic Walking / Sportief wandelen

Waar?

 • Musselkanaal
 • Stadskanaal

Contact

Website: www.reumactief.info
E-mail: info@reumactief.info

Reuma Friesland

Activiteiten

 • Hydrotherapie

Waar?

 • Lemmer
 • Leeuwarden
 • Stiens
 • Heerenveen

Website: www.reumafriesland.nl

 

 

Assen

Activiteiten

 • Bewegen in warm water (hydrotherapie)

Waar?

 • Assen

Contact

Website: www.rpv-groningen.nl
E-mail: hydrotherapie@rpv-groningen.nl


RPV Hoogeveen

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Oefenen in zaal

Waar?

 • Hoogeveen

Contact

Website: www.rpvhoogeveen.nl
E-mail: secretaris@rpvhoogeveen.nl

Dronten

Zwemmen in warm water
Locatie: Aat de Jonge zwembad in Dronten
Website: www.optisport.nl/aatdejongezwembad
Telefoon: 0321-313118

 

 

Almelo

Activiteiten

 • Bewegen in warm water

Waar?

 • Zwembad Het Sportpark

Contact

Website: www.sportbedrijfalmelo.nl 

Mail: info@sportbedrijfalmelo.nl


RPV Oosttwente

Activiteiten

 • Combinatie bewegen in zaal en water

Waar?

 • Denekamp
 • Hof te losser
 • Losser

Website: www.reumapatientenverenigingtwente.com 

Apeldoorn:  AquaActief

Activiteit voor mensen met reuma: AquaReuma&Fit

Website: www.aquaactief.nl

e-mail: aquasport@aquaactief.nl


Ugchelen (Apeldoorn): Sluitersport

Activiteit voor mensen met reuma: Bewegen op Muziek

Plaatsnaam: Ugchelen( Apeldoorn)

Website: www.sluitersport.nl

e-mail: Sluitersport@outlook.com


RPV Arnhem

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep
 • Fitness
 • Tai Chi
 • Wandelen

Waar?

 • Arnhem
 • Duiven
 • Westervoort

Contact

Website: www.reuma-arnhem.nl
E-mail: penningmeester@reuma-arnhem.nl

taichirijkerswoerd@reuma-arnhem.nl voor Tai Chi
info@callunanordicwalking.nl voor wandelen


 


Harderwijk

Zwemmen in warm water
Locatie: Zwembad De Sypel
Website: www.zwembaddesypel.nl
Telefoon:  0341-434434

Volleybal 
Locatie: Volleybalvereniging Harderwijk, Biezenplein
Website: www.vvharderwijk.nl
Telefoon: 06-51197409

 

BPV Nijmegen

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Oefenen in zaal
 • Tai Chi

Waar?

 • Beuningen
 • Nijmegen
 • Wijchen

Contact

Website: www.reumanijmegen.nl/
E-mail: bewegen@reumanijmegen.nl


BPV Nijmegen en regio

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep

Waar?

 • Malden

Contact

Website: www.bechterew-nijmegen.nl
E-mail: infobech@planet.nl


RPV Oost-Achterhoek

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Bewegen in warm water en fitness
 • Fitness
 • Nordic walking
 • Yoga

Waar?

 • Aalten
 • Doetinchem
 • Groenlo
 • Lichtenvoorde
 • Varsseveld

Contact

Website: www.rpvoostachterhoek.nl
E-mail: info@rpvoostachterhoek.nl


 

RPV Zuid Veluwe

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Fitness
 • Nordic Walking / Sportief wandelen

Waar? 

 • Veenendaal

Contact

Website: www.reumazuidveluwe.eu
E-mail: secretaris.rpvzv@live.nl (Bewegen in warm water en fitness)
bewegen.rpvzv@outlook.com (Nordic walking en Sportief wandelen)


RPV Zutphen

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Hydrotherapie
 • Tai Chi
 • Yoga

Waar?

 • Zutphen

Contact

Website:www.reumavereniging-zutphen.nl
E-mail: info@reumazutphen.nl

RPV Amersfoort

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep
 • Bewegen in warm water

Waar?

 • Amersfoort

Contact

Website: http://www.rpv-amersfoort-eo.nl/
E-mail: rpva@hotmail.nl


RPV Baarn Soest

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Nordic Walking / sportief wandelen

Waar?

 • Baarn
 • Soest

Contact

Website: www.rpvbaarnsoest.nl/
E-mail: rpvbaarnsoest@gmail.com


RPV Utrecht

Activiteiten

 1. Bewegen in warm water (11 groepen)
 2. Volleybal voor mensen met axiale spondyloartritis (axiale SpA, de ziekte van Bechterew) (2 teams)

Waar?

 1. Utrecht (4 zwembaden)
 2. Houten (1 zwembad)

Contact

Website: www.rpvu.nl/zwemmen en www.rpvu.nl/volleybal
E-mail: hydrogroepen.rpvutrecht@gmail.com


Woerden: Activiteiten- en Sportvereniging Bredius

Activiteiten

Bewegen in warm water en 55+ gymnastiek

Waar?

Woerden

Contact

Website: www.asvbredius.nl
E-mail: info@asvbredius.nl

 

RPV Amsterdam

Activiteiten

 • Oefenen in zaal
 • Yoga

Waar?

 • Amsterdam

Contact

Website: www.reuma-amsterdam.nl/
E-mail: secretaris@reuma-amsterdam.nl


BPV Beverwijk e.o.

Activiteit

 • Bechterew beweeggroep

Waar?

 • Wijk aan Zee

Contact

Website: www.bechterewbeverwijk.nl
E-mail: bpvbeverwijk@gmail.com


BPV ’t Gooi

Activiteit:

 • Bechterew beweeggroep

Waar?

 • Baarn

Contact

Website: www.bpv-tgooi.nl/


RPV Haarlem

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep
 • Bewegen in warm water

Waar? 

 • Cruquius
 • Haarlem

Contact

Website: www.rpvhaarlem.nl
E-mail: rpvhaarlem@gmail.com


RPV IJmond

Activiteiten

 • Bewegen in warm water (hydrotherapie)

Waar?

 • Wijk aan Zee

Contact

Website: www.rpvijmond.nl
E-mail: info-sport@heliomare.nl

ReumaTeam Gouda

Activiteiten

 • Bewegen in warm water

Waar?

 • Groenhovenbad Gouda

Contact

FysioVisiq
Mail: info@FysioVisiq.nl
Website: www.FysioVisiq.nl

ReumaTeam Gouda
Facebook: facebook.com/reumateamgouda
Mail: reumateamgouda@gmail.com


RPV Delft

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep
 • Bewegen in warm water
 • Yoga

Waar?

 • Delft

Contact

Website: www.rpvdelft.nl/


RPV Den Haag

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep
 • Bewegen in warm water

Waar? 

 • Den Haag
 • Rijswijk

Contact

Website: www.rpvdenhaag.nl/
E-mail: ledenadministratie@rpvdenhaag.nl


RPV Dordrecht e.o.

Activiteiten

 • Bewegen in warm water

Waar?

 • Dordrecht

Contact

Website: www.rpv-dordrecht.nl/

 


RPV Gorinchem

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Oefenen in zaal

Waar?

 • Andel
 • Gorinchem
 • Leerdam
 • Sliedrecht

Contact

Website: www.rpv-gorinchem.nl
E-mail:
penningmeester@rpv-gorinchem.nl (voor bewegen in warm water)


 

RPV Leiden

Activiteiten

 • Bewegen in warm water

Waar?

 • Leiden

Contact

Website: www.reumaverenigingleideneo.nl


RPV Nieuwe Waterweg Noord

Activiteiten

 • Bewegen in warm water

Waar?

 • Schiedam

Contact
E-mail: rpvnwn@administratie-walthie.nl

RPV De Baronie – Breda

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep
 • Bewegen in warm water

Waar?

Breda

Contact

Website: www.rpvdebaronie.nl
E-mail: secretaris.rpvdebaronie@gmail.com


RPV Bergen op Zoom e.o.

Activiteiten

 • Bewegen in warm water (hydrotherapie)
 • Fitness
 • Tai Chi

Waar?

 • Bergen op Zoom
 • Halsteren

Contact

Website: www.rpvboz.nl


RPV Den Bosch

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep
 • Bewegen in warm water
 • Oefenen in zaal

Waar?

 • Den Bosch
 • Rosmalen
 • Tilburg
 • Vlijmen
 • Zaltbommel

Contact

Website: www.rpv-denbosch.nl/
E-mail: info@rpv-denbosch.nl


RV Eindhoven

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Fitness
 • Nordic Walking / Sportief wandelen
 • Tai Chi

Waar?

 • Eindhoven

Contact

Website: www.rveindhoven.nl/
E-mail:
secretariaat@rpveindhoven.nl


RPV De Kempen

Activiteiten

 • Combinatie bewegen in zaal en in water

Waar?

 • Bladel
 • Duizel
 • Eersel

Contact

Website: www.rpv-dekempen.nl/


RPV Land van Cuijk

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep
 • Bewegen in warm water

Waar?

 • Boxmeer
 • Gennep
 • Mill

Contact

Website: www.rpvlandvancuijk.nl
E-mail:
rpvlandvancuijk@gmail.com (Bechterew beweeggroep)
rpvontspanning@gmail.com (Bewegen in warm water Boxmeer en Gennep)


Reuma – Beweeggroep de Meierij

Activiteiten

 • Bewegen in warm water (hydrotherapie)

Waar?

 • Schijndel

Contact

Website: www.reumabeweeggroepdemeierij.nl
E-mail: info@reumabeweeggroepdemeierij.nl


Oss

Naam organisatie: FiTNEZZplaza

Activiteiten
Groepstraining of individueel

Contact
Website: www.fitnezzplaza.nl
Email: info@fitnezzplaza.nl


RPV ReumaActief De Peel

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Dru yoga
 • Fundance
 • Reuma – gym
 • Tai Chi

Waar?

 • Asten

Contact

Website: www.reumadepeel.nl
E-mail: info@reumadepeel.nl


RPV Reuma Tilburg

Activiteiten

 • Bewegen in warm water

Waar?

 • Tilburg

Contact

Website: www.reumatilburg.nl
E-mail: info@reumatilburg.nl


RPV Veghel-Uden

Activiteiten

 • Bechterew beweeggroep
 • Bewegen in warm water

Waar?

 • Gemert
 • Mill
 • Uden

Contact

Website: www.rpv-vegheluden.nl

RPV Echt e.o.

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Gym

Waar? 

 • Echt

Contact

Website: www.reumavereniging-echt1977
E-mail: reumaverecht@outlook.com


Maastricht

Activiteit

 • Bechterew beweeggroep
 • Bewegen in warm water

Waar?

 • Maastricht

Website: www.bobmmaastricht.nl

 


BPV Midden Limburg

Activiteit

 • Bechterew beweeggroep

Waar?

 • Heythuysen

Contact

Website: www.bechterewmiddenlimburg.nl/
E-mail: info@bechterewmiddenlimburg.nl


 

RPV ReumaActief De Peel

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Dru yoga
 • Fundance
 • Reuma – gym
 • Tai Chi

Waar?

 • Deurne
 • Helmond
 • Someren

Contact

Website: www.reumadepeel.nl
E-mail: info@reumadepeel.nl


RPV Roermond

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Nordic Walking

Waar?

 • Horn
 • Roermond
 • Venhof

Contact

Website: www,rpv-roermond.nl
E-mail: secretariaat@rpv-roermond.nl (Venhof)
rinimestrom@gmail.com (Horn en Roermond)


RPV Venray e.o.

Activiteiten

 • Bewegen in warm water
 • Fitness
 • Yoga

Waar?

 • Venray

Contact

Website: www.rpvveo.nl
E-mail: penningmeester@rpvveo.nl

BPV Zuid-Limburg

Activiteiten:

 • Bechterew beweeggroep
 • Bewegen in warm water
 • Oefenen in zaal
 • Combinatie bewegen in zaal en water

Waar?

 • Hoenbroek

Contact

Website: www.bechterew-zuid-limburg.nl/
E-mail: bechterewzl@hotmail.com