De meest gestelde vragen van vrijwilligers over collecteren en ook over de collecteorganisatie hebben wij voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag verder, neemt u hiervoor contact op met de collecteorganisatie van ReumaNederland: 020 – 589 64 80 of vrijwilligers@reumanederland.nl

Afhankelijk van de wijkgrootte (het aantal collecteadressen) bent u 1 tot 3 uur bezig met collecteren in de collecteweek. Dit wordt altijd vooraf met u afgestemd.

De collecte van ReumaNederland vindt elk jaar plaats. De eerstvolgende collecteweek is van 20 tot en met 25 maart 2023

Uw enthousiasme is belangrijk: hoe gemotiveerder u bent, hoe positiever de reacties. En bij voorkeur kunt u zelf de collectebus ophalen en terugbrengen bij het wijkhoofd.

Het wijkhoofd overhandigt u persoonlijk de collectebus. Op dat moment is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Lees ook onze belangrijkste tips voor het collecteren.

Natuurlijk, veel gezelliger! Ieder collecteert bijvoorbeeld aan één kant van de straat. Er wordt ook wel in groepen gecollecteerd. Neem voor meer informatie contact op met de collecteorganisatie van ReumaNederland in Amsterdam. Bel 020 589 64 80 of stuur een e-mail naar vrijwilligers@reumanederland.nl.

Hoeveel tijd een collecteorganisator of wijkhoofd bezig is met de collecteorganisatie, is afhankelijk van de grootte van het collectecomité. Neem contact op met de collecteorganisatie voor meer informatie.

Telefoon: 020 589 64 80
E-mail: vrijwilligers@reumanederland.nl

U kunt goed met mensen omgaan en bent goed in organiseren.

De andere comitéleden en de regiocoördinator leggen u de werkzaamheden uit.

Uiteraard wordt u als vrijwilliger ingewerkt en begeleid bij de werkzaamheden door de andere comitéleden en de regiocoördinator.

Ja, dat kan zeker. Neem contact op met de collecteorganisatie. Bel 020 589 64 80 of stuur een e-mail naar vrijwilligers@reumanederland.nl

Terug naar veelgestelde vragen