De meest gestelde vragen van vrijwilligers over collecteren en ook over de collecteorganisatie hebben wij voor jou op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder, neem hiervoor contact op met de collecteorganisatie van ReumaNederland: 020 – 589 64 80 of vrijwilligers@reumanederland.nl

Veelgestelde vragen over collecteren

Afhankelijk van de wijkgrootte (het aantal collecteadressen) ben je 1 tot 3 uur bezig met collecteren in de collecteweek. Dit wordt altijd vooraf met jou afgestemd.

De collecte van ReumaNederland vindt elk jaar plaats. De eerstvolgende collecteweek is van 18 tot en met 23 maart 2024

Jouw enthousiasme is belangrijk: hoe gemotiveerder je bent, hoe positiever de reacties. En bij voorkeur kun je zelf de collectebus ophalen en terugbrengen bij het wijkhoofd.

Het wijkhoofd overhandigt jou persoonlijk de collectebus. Op dat moment is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Lees ook onze belangrijkste tips voor het collecteren.

Natuurlijk, veel gezelliger! Ieder collecteert bijvoorbeeld aan één kant van de straat. Er wordt ook wel in groepen gecollecteerd. Neem voor meer informatie contact op met de collecteorganisatie van ReumaNederland in Amsterdam. Bel 020 589 64 80 of stuur een e-mail naar vrijwilligers@reumanederland.nl.

Veelgestelde vragen over de collecteorganisatie

Hieronder een kort animatiefilmpje met betrekking tot de taken van een organisator en/of wijkhoofd:

 

Hoeveel tijd een collecteorganisator of wijkhoofd bezig is met de collecteorganisatie, is afhankelijk van de grootte van het collectecomité. Neem contact op met de collecteorganisatie voor meer informatie.

Telefoon: 020 589 64 80
E-mail: vrijwilligers@reumanederland.nl

Je kunt goed met mensen omgaan en bent goed in organiseren.

De andere comitéleden en de regiocoördinator leggen jou de werkzaamheden uit.

Uiteraard word je als vrijwilliger ingewerkt en begeleid bij de werkzaamheden door de andere comitéleden en de regiocoördinator.

Jazeker! We hebben speciaal een pagina gemaakt over hulp bij het werven van collectanten:

Hulp bij collectanten werven

Ja, dat kan zeker. Neem contact op met de collecteorganisatie. Bel 020 589 64 80 of stuur een e-mail naar vrijwilligers@reumanederland.nl

Terug naar veelgestelde vragen