Gastlesdocenten geven vanuit hun eigen ervaring met reuma voorlichting over reuma en leven met reuma. Tijdens een gastles geven zij uitleg over reumatische aandoeningen en de gevolgen daarvan in het dagelijks leven. Daarnaast vertellen gastlesdocenten, wat het betekent om te leven met reuma en op welke manier hulpverleners nog beter op de behoeften van mensen met een reumatische aandoening kunnen inspelen.

De gastlessen worden door heel Nederland gegeven. Zo geven zij bijvoorbeeld een gastles op een informatieavond van een vereniging, aan zorgverleners in opleiding of aan apothekers, ergotherapeuten, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, pedicures, podotherapeuten of andere professionals in de zorg.

Met ondersteuning van een PowerPointPresentatie geef je een gastles van ongeveer 1 à 2 uur.

Meer informatie of aanmelden

Wil je meer informatie over gastlessen? Lees er hier meer over. Je kunt ook een e-mail sturen naar: gastles@reumanederland.nl of bellen met ReumaNederland op: 020 589 64 64.

Wil je gastlesdocent worden voor ReumaNederland? Meld je dan aan als ervaringsdeskundige, door het invullen van het aanmeldformulier.
Meld je aan als gastlesdocent