Heb jij ook zo’n moeite om je medicijnen uit een pilstrip te krijgen?

Maak een filmpje hoe jij je pil of tablet uit de pilstrip haalt en deel het hiernaast met ons. Daarmee help je de onderzoekers van de Universiteit Twente om een reumavriendelijke pilstrip te maken. Zo krijgen zij een beter beeld van wat er voor mensen met reuma zo lastig is aan de huidige pilstrips.

Wat is de bedoeling?

Je maakt een kort (anoniem) filmpje met je smartphone of digitale camera van hoe jij je pil/tablet uit de pilstrip haalt. Haal ze uit de pilstrip zoals je het altijd doet, ook als je er een hulpmiddel bij gebruikt. Het is het handigst als iemand anders jouw handen filmt. Ga je zelf filmen? Plaats dan je telefoon op tafel of op het aanrecht met een ruggensteuntje en gebruik de spiegelfunctie om jezelf te filmen.

Let op: zorg ervoor dat je gezicht en andere persoonlijke gegevens niet herkenbaar in beeld komen vanwege je privacy. Als je naam of adres op de verpakking staat, plak deze dan af.

Tips voor het filmen:

  • Houd de camera horizontaal
  • Zorg voor voldoende licht op je handen
  • Het openen van het doosje en het innemen van het medicijn hoef je niet filmen.
  • Zorg dat je handen duidelijk en van dichtbij in beeld zijn. Dit lukt het beste als iemand anders jouw handen schuin van boven filmt. Let op dat je handen of armen het zicht op je bezigheid niet belemmeren.
    Duidelijk in beeld Onduidelijk in beeld
  • Check van te voren of alles goed in beeld is. Maak eventueel een proefopname.

    Is alles goed in beeld?
  • Let op dat je de opname stopt als je klaar bent met je handeling.

Bedankt!

Bedankt dat je je filmpje met ons hebt gedeeld! Hiermee help je ReumaNederland en de onderzoekers van de Universiteit Twente met het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke piltrip.

Hoe maak jij je pilstrip open?

Deel hier jouw filmpje!
Let a.u.b. op de verplichte velden.

Video uploaden Verplicht

Welke reumavorm(en) heb je?

Welk medicijn zit er in jouw pilstrip?

Hoeveel pijn had jij bij het openen van de pilstrip?

Geen pijnOndraaglijk veel pijn
0100

Hoe goed kon jij de pilstrip openen?