Het is niet meer mogelijk om filmpjes in te sturen. Veel dank aan iedereen die een filmpje heeft gemaakt en ingestuurd. De onderzoekers van UT Twente gebruiken deze beelden bij het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke pilstrip.
Heb jij ook zo’n moeite om je medicijnen uit een pilstrip te krijgen?
Maak een filmpje hoe jij je pil of tablet uit de pilstrip haalt en deel het hiernaast met ons. Daarmee help je de onderzoekers van de Universiteit Twente om een reumavriendelijke pilstrip te maken. Zo krijgen zij een beter beeld van wat er voor mensen met reuma zo lastig is aan de huidige pilstrips.
Wat is de bedoeling?
Je maakt een kort (anoniem) filmpje met je smartphone of digitale camera van hoe jij je pil/tablet uit de pilstrip haalt. Haal ze uit de pilstrip zoals je het altijd doet, ook als je er een hulpmiddel bij gebruikt. Het is het handigst als iemand anders jouw handen filmt. Ga je zelf filmen? Plaats dan je telefoon op tafel of op het aanrecht met een ruggensteuntje en gebruik de spiegelfunctie om jezelf te filmen.
Let op: zorg ervoor dat je gezicht en andere persoonlijke gegevens niet herkenbaar in beeld komen vanwege je privacy. Als je naam of adres op de verpakking staat, plak deze dan af.
Tips voor het filmen:
- Houd de camera horizontaal
- Zorg voor voldoende licht op je handen
- Het openen van het doosje en het innemen van het medicijn hoef je niet filmen.
- Zorg dat je handen duidelijk en van dichtbij in beeld zijn. Dit lukt het beste als iemand anders jouw handen schuin van boven filmt. Let op dat je handen of armen het zicht op je bezigheid niet belemmeren.
Duidelijk in beeld Onduidelijk in beeld
- Check van te voren of alles goed in beeld is. Maak eventueel een proefopname.
- Let op dat je de opname stopt als je klaar bent met je handeling.
Hoe worden jouw gegevens gebruikt?
Jouw filmpje en gegevens over je aandoening, medicatie en handbeperking (als je die hebt ingevuld) worden anoniem gebruikt voor het onderzoek van de Universiteit Twente om een reumavriendelijke pilstrip te ontwikkelen. Daarnaast wordt deze informatie gebruikt om een leidraad te maken voor ontwerpers. Met deze leidraad krijgen ontwerpers inzicht in het openen van verpakkingen voor mensen met een handbeperking. De filmpjes worden tijdens het onderzoek en maximaal twee jaar daarna bewaard (tot uiterlijk september 2025).