ReumaNederland schort collecteweek op vanwege coronavirus

ReumaNederland heeft besloten om de collecteweek niet door te laten gaan vanwege de opmars van het coronavirus. Jan-Willem Förch, algemeen directeur ReumaNederland: “Op basis van de recente maatregelen van het kabinet kunnen we niet anders dan besluiten om de collecte volgende week niet te lopen. We zien het als onze verantwoordelijkheid naar onze collectanten en naar de mensen bij wie we aan de deur komen om er alles aan te doen om de mogelijke verspreiding van het virus te voorkomen. De jaarlijkse collecteweek is belangrijk voor ReumaNederland, maar het welzijn van alle mensen in Nederland staat natuurlijk voorop.”

Op dit moment wordt er alles aan gedaan om alle collectanten zo snel mogelijk te bereiken met dit bericht. Hieronder vindt u praktische informatie over de collectematerialen.

Ondertussen wordt er gekeken of de landelijke collecteweek van ReumaNederland op een later moment kan worden ingehaald.

Praktische informatie over de collecte

  • De meeste collectebussen staan bij de collectanten. Om het aantal contactmomenten met anderen niet onnodig te vergroten, vragen wij om de bussen nu te laten waar ze staan en deze pas weer op te halen als de landelijke maatregelen niet meer van kracht zijn.
  • We proberen de collecteweek later dit jaar in te halen, maar daarover is nu nog niets bekend. Daarom vragen we u om de collectematerialen te bewaren, zodat deze later misschien hergebruikt kunnen worden.
  • De vouchers voor de tulpen kunnen niet gebruikt worden nu de collecte niet doorgaat. U kunt deze weggooien.

Beste collecteorganisatoren, wijkhoofden en collectanten,

we realiseren ons dat iedereen ongelofelijk hard gewerkt heeft en in de startblokken stond om komende week de collecte te lopen. Het is voor ons allemaal een enorme teleurstelling dat we niet van start kunnen gaan. We zijn u dankbaar voor uw begrip en we hopen dat we de volgende keer weer op u mogen rekenen.

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Op de website van het RIVM staan de actuele antwoorden op veelgestelde vragen, zoals: